Sårpleje med Bacxitium

Annoncørbetalt artikel

Du kan pludselig stå en situation, hvor din hest har fået et mindre sår, skramme, knubs eller op til et mere alvorligt og dybere sår. Det er vigtigt her at vurdere såret, for at afklare om du kan klare opgaven selv ved f.eks. en overfladiske skramme eller om dyrlægen skal tilkaldes. Hvis du er i tvivl, anbefales det altid at tilkalde dyrlægen.

Almindelige sårtyper som rammer en hest er stik- og punktsår, hudafskrabninger, flænger, samt knusninger/tryk. 

En overfladisk hudafskrabning med en lav risikoplacering på hestens krop eller lemmer skal ikke nødvendigvis medføre et dyrlægebesøg, med mindre hesten er tydeligt smertepåvirket.

Hvis du vurderer selv at kunne foretage sårplejen, er det først og fremmest vigtigt at stoppe en evt. blødning, gerne med et rent håndklæde, som anvendes som kompres. Derefter fjernes fremmedlegemer f.eks. jord med vand eller en desinficerende væske beregnet til formålet således at såret oprenses i bund. Det er specielt relevant hvis såret er dybt og er forurenet. Anvendelsen af klorhexidin eller sæbe kan ikke anbefales, da dette efterlader sporstoffer i såret, som kan forsinke sårhelingen. Læs mere

Spulepose

Til sårpleje har Bacxitium udviklet en produktportefølje i samarbejde med hesteejere og dyrlæger. Bacxitium nedkæmper effektivt skadelige bakterier, vira og sporer i sår, vel og mærke helt uden brug af kemikalier. Porteføljen består at en højtryksspulepose til effektiv oprensning med desinficerende effekt, plaster med desinficerende skum til at beskytte såret og understøtte helingsprocessen samt en desinficerende creme til de mindre knubs og sår.

Se anvendelse video

Læs også: Pleje af muk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce