Betydningen af sponsorer for klubben

Hillerød Sportsrideklub nyder i disse dage, at flere frivillige har valgt at kaste en masse tid og energi efter at skaffe sponsorer til klubbens kommende stævne den 24.-26. februar. Flotte ærespræmier og høje doteringer er nogle af de knapper, klubberne kan dreje på, når de skal differentiere sig fra andre. Hillerøds ambition er, at blive en af landets bedste distriktsstævner, og så skal dette område også prioriteres. Vi har talt om betydningen af sponsorer med Ulrich Gaarslev, der sammen med Sarah Bisgaard er initiativtager og en stor drivkræft ved klubbens ridestævner.

HVAD KAN I SOM KLUB GØRE FOR JERES SPONSORER?

Vi kan hovedsageligt give dem reklame og omtale, men der er også mulighed for, at man kan sætte en stand op. Sponsorer kan blandt andet få afspillet lydklip i højtaleren under stævnet, hænge deres bannerreklamer op eller opstille roll-ups. Endelig kan man også blive klassesponsor, så ens virksomhedsnavn også bliver klassens navn. Eksempelvis Malgré Touts LA2**.

HVEM STØTTER TYPISK JERES KLUB?

Relationer er alfa omega, når der skal indgås sponsoraftaler. Ellers er dem, der typisk støtter, firmaer der har noget, de kan sælge til målgruppen som eksempelvis rideudstyrsforretninger. Her møder vi oftest et positivt svar i forhold til at få ærespræmier, men når det drejer sig om sponsorater i forhold til højere doteringer, bliver det straks sværere – og det er ofte dem folk rider efter. Når vi en eller to gange om året har et stævne, hvor vi skruer op for doteringerne, støttes vi normalt af kunder, som vi har et større samarbejde med i løbet af hele året. Men det kan vi ikke gøre ved otte til ti stævner om året.

Virksomheder ser ikke ridesporten som særlig kommerciel, og det tror jeg heller ikke, at den er ved den type stævner, som vi har valgt at afholde. Vi har valgt at fokusere på at lave gode distriktsstævner, hvor vi vil levere en mellemting mellem C og B stævner. Stævner på et højere niveau med udenlandske ryttere med mere har en helt anden kommerciel værdi end den, vi kan tilbyde.

HVAD BETYDER SPONSORERS STØTTE FOR JERES STÆVNER?

Det betyder enormt meget. Hele problemet med stævnestrukturen er, at der ikke er balance. Rytterne synes, at de betaler for meget i startgebyr, og klubberne vil heller ikke sætte penge til, når de arrangerer et stævne. Her kan ærespræmier gøre en forskel, så rytterne stadig føler, at de har vundet noget. Det gør hele stævnet mere interessant.

Til vores næste stævne har to frivillige, Rasmine Laudrup og Martin Dahlmann, gjort en ekstra indsats for at skaffe ærespræmier og sponsorer, og det har givet pote. Som jeg sagde til dem, da de spurgte om de måtte være en del af stævneudvalget, ”ja tak, så er vi allerede dobbelt så mange”. Lige nu står Sarah Bisgaard og mig for al planlægning omkring stævner, og når relationer er vigtige i forhold til sponsorater, så betyder flere hænder også flere relationer, der igen giver flere muligheder for sponsorater. Tid er en manglende faktor for os to, og når indsatsen før stævnet skal prioriteres, så kommer ansøgning af terminer, udarbejdelse af propositioner og kontakt til dommere i første række – vi kan selvsagt ikke holde stævne uden dommere.

HAR DU NOGEN GODE RÅD TIL ANDRE KLUBBER?

Få så mange hænder til at hjælpe med stævnerne som muligt. Jo flere involverede jo flere relationer og jo mere netværk kan man trække på. Det tager tid at ringe rundt, lave aftaler og tage rundt og hente ærespræmierne. Men det betaler sig, og jeg har også gode erfaringer med, at man simpelthen går ind i butikken – spørg hvem som helst – der er næsten gevinst hver gang.

Efter stævnet er det god stil også at huske sine sponsorer. Ring og sig tak. Tag endelig et billede af dem, der har vundet deres ærespræmie, som firmaet kan bruge i deres markedsføring.

Navn: Ulrich Gaarslev
Alder: 37 år
Erhverv: Driver og leder til daglig Hillerød Sportsrideklub
Disciplin: Springrytter
Rolle ved stævner: Overordnet koordinator og altmuligmand, der springer til, hvor der mangler folk.

ulrich-his

Hillerød Sportsrideklub holder i den kommende weekend distriktsstævne, hvor en stor indsats fra frivillige har givet klubben rigtig flot opbakning fra sponsorer. Så savner du underholdning, godt selskab og hygge, er der en oplagt mulighed i weekenden. Malgré Tout deler også fastelavnsboller ud ved banegennemgang til MB søndag ca. kl. 14.00, så kom og nyd en dejlig bolle fra Bisgaard Bageri og se de sidste to store klasser, der afrunder stævnet.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce