Cathrine og Anna klar til OL finalen

De danske dressurryttere gjorde alt, hvad de kunne, da der i dag blev redet holdfinale ved OL i Rio. Både Anders Dahl, Agnete Kirk Thinggaard og Anna Kasprzak forbedrede deres resultat fra i går, mens Cathrine Dufour endnu en gang opnåede Danmarks bedste resultat. Det blev en 6. plads til det danske hold i denne OL-finale, hvor Tyskland tog guldet, England sølvet mens bronzen gik til USA. Ydermere lykkedes det for både Cathrine Dufour og Anna Kasprzak at ride sig i den individuelle finale.

Det blev altså til en 6. plads til det danske hold i denne OL holdfinale i Rio. Dermed er den målsætning, der var sat inden De Olympiske Lege, opfyldt med fine danske præstationer. Udover den flotte holdplacering lykkedes det for Anne Kasprzak og Cathrine Dufour at blive blandt de 18 bedste, og de er dermed videre til den individuelle finale, der rides i en kür (freestyle til musik) på mandag.

Det var da også en veloplagt Atterupgaards Cassidy, der med kun 24-årige Cathrine Dufour igen i dag viste fantastiske takter i dagens Grand Prix. Med så flotte øgninger og overgange og ikke mindst en udtryksfuld passage, blev de igen i dag den danske ekvipage, der red det bedste resultat hjem, og det endda selv om det blev til en dyr fejl i etter-serien på midterlinjen. Dommerne gav parret flotte 76,050%.

”Jeg havde faktisk en bedre fornemmelse i dag end i Grand Prix i går. Det var bare så irriterende, at vi så lavede fejl i en serie – for det plejer vi aldrig at gøre. Men jeg er selvfølgelig super glad for resten,” sagde Cathrine Dufour efterfølgende.

Efter det flotte ridt stod det klart, at Cathrine og Cassidy var videre til finalen, og den kunst gjorde Anna Kasprzak og Donnperignon parret efter. Donnperignon virkede mere oplagt og fuld af energi i dag. Der var mange højdepunkter i programmet, hvor galopturen som altid var harmonisk og sikker, og passagen særdeles udtryksfuld. Med 74,524% blev det til det andet bedste danske resultat og  som nævnt en plads i finalen.

”Det er super fedt at være i finalen. Det var lidt spændende, da jeg red ud af banen, for jeg vidste ikke, om vi var videre, men det var vi, og jeg er så glad,” sagde Anna Kasprzak.

Bedre end i går
Tre af de danske ryttere forbedrede deres resultat fra i går – blandt andet Anders Dahl og Selten HW. Parret viste en rigtig flot Grand Prix Special, hvor Selten, som først debuterede på dette niveau tidligere i 2016, opnåede 71,232%.

Det var da også en meget tilfreds Anders Dahl, der kunne udtale sig efterfølgende: ”Jeg er meget tilfreds. Der var mange ting, der var meget bedre i dag. Der var en lille fejl i etterne og i den ene piruette. Men resten var super godt.”

Også Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az var bedre i dag end i går. Parret leverede endnu en flot og harmonisk præstation. Der var en god energi i Jojo, som lavede nogle fantastiske piaffer og meget fine piruetter. Desværre blev det ligesom hos Anders til fejl i etterne, hvilket jo trak ned i det samlede resultat. Dommerne belønnede ridtet med 72.465%.

”Det var dejligt at vi kunne forbedre vores resultat fra i går. Jeg havde besluttet mig for at satse i dag, jeg ville i hvertfald ikke ride ude fra banen og føle, at jeg kunne have gjort mere. Så jeg gav den gas på opvarmningen og red for min chance. Det gav desværre en dyr fejl i etterne, hvilket var ærgerligt, men det var en kalkuleret risiko, og jeg er rigtig glad for resten af programmet, ” sagde Agnete Kirk Thinggaard efter sit ridt.

Den endelige holdstilling
Guldet gik til favoritterne fra Tyskland, sølvet gik til England og bronzen gik altså til USA. Holland kom ind på en 4. plads, Sverige på en 5. plads og altså en 6. plads til Danmark. De bedste 18 ekvipager (max tre fra hvert land) fra dagens Grand Prix Special er videre til den individuelle kürfinale. Her er både Cathrine Dufour (nr. 12) og Anna Kasprzak (nr. 15) med. Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl sluttede henholdsvis som nr. 26 og nr. 30.

Tyskland 491,617%
England 471,609%
USA 459,724%
Holland 453,099%
Sverige 449,068%
Danmark 445,868%

Det samlede resultat fra Grand Prix Special.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce