Kom til clinic med Daniel Bachmann Andersen: “Drøm stort og arbejd for det”

Annoncørbetalt artikel

Hvis du er hestemenneske, og følger med i hvad der sker i hesteverdenen, kender du formegentlig godt Daniel Bachmann Andersen. Han har været berider hos Blue Hors i over fem år, og valgte i maj måned at stoppe, for at blive selvstændig sammen med hans kone, Tiril Bachmann Andersen. Vi har været så heldige, at få en lille snak med Daniel Bachmann Andersen, hvor han fortæller om sine fremtidsplaner, hvad han står for, og hvad hans allerbedste tips til ryttere er.

Fremtiden

Mine fremtidsplaner er at kæmpe videre, og blive ved med at uddanne flere heste.

Daniel Bachmann Andersen

Daniel fortæller glædeligt om hans skifte fra Blue Hors til selvstændig, og siger at de er “super lykkelige” for beslutningen, og at det allerede går rigtig godt. Derudover fortæller han at planen er at komme ind i topsporten igen, og at han allerede har heste der er klar til at gå Grand Prix. Han lyder meget glad, når han snakker om sine fremtidsplaner, og fortæller, at han gerne har ville prøve noget lidt anderledes. Derfor er han meget spændt på, at prøve endnu flere kræfter med at uddanne flere heste, undervise ryttere, samt at sælge hestene. Han forklarer, at fokusset ligger lige netop på disse ting: salg, uddannelse og undervisning, og at hans fokus dermed er bredere end før. I forbindelse med at han fortæller at det har føltes rigtigt, at tage dette skridt, nævner han at “Der er rigtig mange heste – rigtig mange sjove heste – så det er superfedt“.

Hvad står Daniel for?

Nu når Daniel er blevet selvstændig, er det vigtigt at folk har kendskab til ham (udover at kende til hans flotte resultater) og dermed ved hvad det er han står for. Derfor ønsker han selv at lægge vægt på dette, frem for hvilke resultater han har fået igennem sin tid i hesteverden.

Hvis du gerne vil læse om Daniels resultater, kan du blandt andet læse om hans sejr i World Cup i Kür.

Det jeg egentlig står for, er god grunduddannelse, og jeg går meget op i at folk rider rigtigt.

Daniel Bachmann Andersen

I Daniels optik, er der mange ryttere der sprænger over hvor gærdet er lavest, men han mener, at det er vigtigt, at man gør det rigtigt fra starten og tager den lange, og måske hårde vej. Det er nemlig sådan man lærer mest, og sådan at både hest og rytter bliver endnu bedre. Det er også vigtigt for Daniel, at ryttere husker på, at man skal “ride med hesten, og ikke imod den“. Han uddyber, at man skal ride på hestens præmisser og vilkår, og “ikke jappe igennem træningen, blot for at opnå resultater, men i stedet tage den lange vej og få opbygget alt helt korrekt“.
Når Daniel underviser, sørger han for, at have fokus på disse ting, så alt bliver gjort ordentligt, som resulterer i at både hest og rytter lærer tingene korrekt.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zach til FEI World Equestrian Games.
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack til FEI World Equestrian Games Tryon 2018. © DigiShots.

Hillerød Horse Show 2020

Daniel kommer desuden forbi Hillerød Horse Show 2020, og her skal han afholde en clinic som foregår lørdag den 14 november, kl. 19:30 Han udtaler sig om, at han meget gerne vil lave en clinic, som alle kan få noget ud af, og derfor sætter han fokus på, at give publikum noget de kan bruge. Dette gør han ved, at have forskellige heste samt ryttere med. Planen er at have nogle forskellige alderstrin med, så han både kan vise en rimelig urutineret 5-årig, en lidt ældre, mere rutineret hest, og til sidst en helt færdiguddannet hest – og dermed arbejde sig opad under clinicen. Han forklarer:

Tit og ofte er det faktisk unghesten som folk kan bruge mest til. Det er det min erfaring siger. Folk kan nemlig relatere mest til unghestetræningen.

Daniel Bachmann Andersen

Dette uddyber han ved, at sige at hvis man ikke selv er på Grand Prix niveau, eller ønsker at være det, får man måske ikke lige så meget ud af at se en hest på Grand Prix niveau. De feste synes, at det er rigtig flot og underholdende at se på, men de lærer ikke lige så meget af det, som de tværtimod gør af at se på de yngre heste.
Dermed vil han altså gerne godt omkring i sin clinic, og ønsker, at der er noget alle kan bruge i deres træning, og at publikum føler, at de får meget ud af at opleve hans clinic.

Ud over clinicen, vil du også have mulighed for, at stille alle dine spørgsmål til Daniel, når han skal være med til et talkshow til Hillerød Horse Show. Talkshowet vil foregå lørdag den 14 november kl. 15:30, og her vil han være klar på, at svare på alle jeres spændende spørgsmål, indenfor hesteverdenen.

Hvis du gerne vil opleve Daniel Bachmann Andersen til Hillerød Horse Show 2020, skal du huske at købe dine billetter.

Tips til ryttere

Til sidst, spurgte vi Daniel om hans allerbedste tip til ryttere og her var svaret meget klart:

Drøm stort og arbejd for det.

Daniel Bachmann Andersen

Han lægger meget vægt på, at man skal turde drømme stort, og så arbejde for det man gerne vil. Selv hvis der er noget der går ‘dårligt’ understreger Daniel, at det er her man skal kæmpe, og give den gas – for det er alt det hårde arbejde der betaler sig. Dette råd relaterer meget til det Daniel står for, da det hårde arbejde også er lig med at man skal tage den lange (og rigtige) vej, og ikke skynde sig igennem en proces, kun for at opnå resultater. Det er vigtigt at have fokus på hele processen, og sørge for at man gør det ordentligt.
Derudover, råder han også til, at man skal huske at tro på sig selv, og tro på at det nok skal kunne lade sig gøre, hvilket det kan hvis man er villig til at kæmpe og arbejde nok for det.

Husk, at du kan finde Daniel Bachmann Andersen på Instagram og Facebook, og følge mere med i hvad han laver.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce