Annonce

Danmark vinder nordisk holdguld i springning

Det var ridning i topklasse, da det nordiske holdmesterskab lørdag aften blev afgjort hos Absolute Horses i Sommersted. Efter to meget spændende runder, kunne det danske hold bestående af Søren Møller Nielsen, Christian Petersen, Christian Schou og Emil Hallundbæk fortjent modtage guldet. Sverige fik sølv efter omspringning mod Norge. Finland endte på fjerdepladsen.

Danmark fik en drømme start


De fire nationer – Danmark, Norge, Sverige og Finland – dystede i holdmesterskabet. Efter første runde lå Danmark i fronten med kun en fejl, da Emil Hallundbæk og Christian Schou begge havde reddet fejlfri runder, mens Christian Petersen fik en fejl på tid. Søren Møller Nielsen fik desværre fire fejl, men kun de tre bedste resultater tælles med, og derved kunne Danmark fortjent trække i førertrøjen. Norge og Sverige havde hver fire fejl, mens Finland sluttede på 14 fejl.

Anden runde startede også rigtig lovende for danskerne. Christian Petersen og Quecia Alfarvad Z red en flot fejlfri runde, mens den unge Emil Hallundbæk på Catoki fik en enkelt tidsfejl. Sølvvinderparret ved DM i sidste weekend, Søren Møller Nielsen og Laramy Ask, leverede en flot indsats og fik ligeledes en enkelt tidsfejl. Sidste danske ekvipage på banen var Christian Schou og Cabanus, men eftersom Danmark kun havde to fejl, og sejren allerede var i hus, behøvede Christian Schou ikke at ride med og kunne derfor skåne Cabanus til morgendagens konkurrence.

I omspringningen endte
henholdsvis Norge og Sverige med hver fire fejl i første runde, og det blev til yderligere fire fejl for begge hold i anden runde. De havde således begge otte fejl, og der måtte en omspringning til om sølv og bronze. Norge valgte Amalie Hegre på Remedy til opgaven. Hun red først og fik fire fejl, så svenske Daniel Zetterman på Zhivago kunne tage den med ro, og parret red en nulrunde. Dermed gik sølvmedaljerne til Sverige og bronzemedaljerne til Norge. Finland havde 14 fejl i første runde og 15 i anden runde, 29 i alt, og var derfor langt ude af medaljekampen.

Tilfreds danskerne

Det var fire tilfredse danske ryttere, som red rundt med de røde dækkener. De var enige om, at det ikke kunne være bedre. Søren Møller Nielsen glædede sig særligt over, at de andre red så godt i første runde, at hans fire fejl ikke kom til at tælle, og Christian Schou glædede sig over at kunne spare Cabanus til søndagens konkurrence. Landstræner Lars Nørgaard Pedersen var også godt tilfreds med det hold, han havde sat:

”Det var rigtig godt redet. Rytterne var lidt nervøse, fordi vi havde en tidsfejl med fra første runde, men det kom jo ikke til at betyde noget, siger han.”

Det individuelle NM af gøres søndag i Grand Prix-klasse, hvor alle ryttere fra de nordiske lande deltager i mesterskabet.

Se resultaterne fra klassen her.

Kilde: Dansk Rideforbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce