Dansk Køre Forbund 50-års jubilæums arrangement på Christiansborg Ridebane

PRESSEMEDELSE

Godt 40 ekvipager fra Dansk Køre Forbunds medlems selskaber og foreninger samles i København for en tur gennem Københavns midte.

Det bliver et helt specielt og flot syn med den samling af de mange forskellige ekvipager gennem byen og når de er er samlet på Christiansborg Ridebane inden de bliver præsenteret for publikum og inviterede gæster.

Lørdag den 19. august.

Tidsplan:

  • Kl. 11.00 ekvipagerne stater tur gennem København, fra Christiansborg Ridebane, varighed, 1½ time.
  • Kl. 13.00 ekvipagerne er opstillet på Christiansborg Ridebane og begynder en præsentation.

Præsentation efterfølges af opvisninger og afsluttes af Gardehusarregimentets hesteskadrons opvisningshold, varighed ca. 1½ time

Dansk Køre Forbunds organisation består af ni køreselskaber og to forening, fra Bornholms Køre Selskab i øst til Vestjysk Køre Selskab i vest, Vendsyssels Køreforening i nord, Slesvigske Køre Selskab i syd. På Sjælland Dansk Køre Selskab og Sjællandske Sportskuske, på Fyn, Fyns Køre Selskab, de øvrige selskaber i Jylland er Thy Køre Selskab, Himmerlands Køre- og Rideforening, Midtjysk Køre Selskab og Østjysk Køre Selskab.

Dansk Køre Forbund har haft 2 verdensmester, og en sølvmedalje vinder i 1-spand pony og én kusk har vundet 2 bronzemedaljer 2-spand pony ved VM. Lige nu har vi Karina Blaabjerg som nr. 1 på FEI’s verdensrangliste, og en på 7 pladsen i 1-spand pony. I 2-spand pony to kuske som nr. 5 og 26.

Dansk Køre Forbund er associeret med Dansk Ride Forbund under Danmarks Idrætsforbund, en sportsforening. I toppen af Dansk Køre Forbund er der en præsident, Jørgen Ahrendt-Jensen, som tager sig af det repræsentative, det er ham der har inviteret gæster til arrangementet. Den politiske del tager formanden sig af; Erling Larsen og han udtaler i anledningen af jubilæet:

”Det hele startede for over 50 år siden, på grund af at det med at køre med heste var ved at forsvinde. Det var der nogle mennesker som ikke kunne leve med, deres kærlighed til heste og den fantastiske følelse det er at køre med heste skulle ikke stoppe der. Det begyndte med en forening på Sjælland og en i det midtjyske, det har siden hen udviklede sig til hele Danmark, så en meget stor tak til disse folk.

Der blev fremstillet et sæt regler til brug for konkurrence kørsel på nogle få A4 ark i dag er der 76.  der blev også hurtigt et ønske om at deltage i udlandet hvilket krævede at vi kom med ind under FEI. Det er vi i dag i samarbejde med Dansk Rideforbund.  Kuskene fra Danmark har altid klaret sig rigtigt godt i udlandet med mange mesterskaber til følge, dette til trods for at i Danmark har det altid været på hobby plan.  Også i de andre grene af Dansk køreforbund et vi med i toppen, Brugskørsel, tømmerkørsel og især pløjning et vi meget stærke.

Alt det skyldes at vi i Danmark har mange meget veluddannede dommere, stewarder og hjælpere som også underviser kuskene på højt plan. Vi har også et meget højt krav til hestevelfærd og etiske regler omkring brugen af hest, så vil stiller altid med trænede og velpasset heste til enhver tid.

Dansk køreforbund er en paraplyorganisation for alle de foreninger, selskaber og klubber som bruger heste til alle former for kørsel, om det er en stille skovtur eller et verdensmesterskab, vi har også alle typer af heste med fra de helt små til de store arbejdsheste, alle er velkomne.

Det at køre eller arbejde med heste er en livsstil som man kan beskæftige sig med næsten hele livet. Der opstår også nogle ven og bekendtskaber som vare hele livet, hvilket er meget værdifuldt

Det er helt sikkert også godt for alle dem der ikke til daglig har kontakt til dyr at møde positive folk og deres dejlige dyr, det bliver alle i godt humør af.

Dansk Køre Forbunds formand Erling Larsen. Foto Bine Sierla.

Dansk køreforbund vil helt bestemt også bestå i fremtiden, måske ikke i den form den har lige nu, men der vil altid være behov for at vi kan have kontakt med dyr og der findes næsten ikke noget bedre en køre sine heste hvor kontakten kun består af 2 liner, kuskens stemme, plus en utrolig tillid til hinanden.”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce