Danske uni-ryttere til VM i Flyinge

I disse dage sætter Flyinge Kungsgård rammerne for årets WEUC – World Equestrian University Championship. Som navnet antyder så er det et VM for universitetsstuderende og Danmark er repræsenteret sammen med Østrig, Finland, Thailand, Ungarn, Hong Kong, USA, Norge, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Estland, Belgien, Holland, Japan, Sverige, Polen og Irland. Fra Danmark deltager Charlotte Kondrup, Søs Rockhill Lysggard og Katja Berg.

BC-Photo by Philip Chr. Ulrich
Søs Rockhill Lysgaard – BC-Photo by Philip Chr. Ulrich

Deltagerne rider på de heste, der er stillet til rådighed og alle deltager i både dressur og springning. De tre deltagere fra Danmark kom kun lige med i sidste øjeblik, da der er ikke en organisation herhjemme, som tager sig af de studerende ryttere. Heldigvis var arrangørerne af WEUC meget hjælpsomme og selvom Charlotte, Søs og Katja selv måtte betale alle udgifter, er de rigtig glade for at være med.

BC-Photo by Philip Chr. Ulrich
Katja Berg – BC-Photo by Philip Chr. Ulrich

VM for universitetsstuderende afholdes i alt lige fra boksning, badminton, sejllads, håndbold, karate, skak og mange flere sportsgrene. ”Det er en fantastisk mulighed for at dyrke sin sport og få mødt en masse nye mennesker fra hele verden,” fortæller Charlotte Kondrup som håber at VM for universitetsstuderende vil blive mere udbredt også i andre sportsgrene herhjemme.

BC-Photo by Philip Chr. Ulrich
Charlotte Kondrup – BC-Photo by Philip Chr. Ulrich

For ryttere afholdes VM hvert andet år. Næste gang bliver således i 2018.

WEUC 2016

Se alle sportsgrenene her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce