Annonce

De første verdensmestre ved VM for islandske heste er fundet

I strålende solskin foran et entusiastisk publikum er de første tre verdensmestre ved VM for islandske hesteplaceret. To verdensmestre kommer fra Island og en fra Tyskland.

I anden og sidste runde for rideegenskaber for hopper på 7 år og ældre vandt islandske Kengala frà Neđri- Rauđalæk redet af Agnar Snorri Stèfansson med en samlet karakter på 8,53. Den nykårede verdensmester fik den højeste karakter i rideegenskaber blandt alle hopper på imponerende 8,78. For bygning fik Kengala frà Neđri-Rauđalæk på 8,14.

I klassen for hopper på seks år blev islandske Garùn frà Àrbæ verdensmester med en samlet karakter på 8,62. Garùn frà Àrbæ blev redet af Guđmundur Björgvinsson. Karakteren for rideegenskaber blev 8,66 og bygning 8,55.

I klassen for 5-års hopper blev tyske Hrönn vom Kronshof reddet af Frauke Schenzel verdensmester med en samlet karakter på 8,52. Karakteren for rideegenskaber blev 8,33 og for bygning 8.28.

VMfor Islandske Heste 2015 i Herning fortsætter til og med 9. august 2015.

I morgen fredag fortsætter konkurrencerne. Der bliver lejlighed til at se B-finaler i Tølt1 og desuden kan man opleve ungrytterne i A-finalen .

Sidst på dagen kulminerer konkurrencerne med det hæsblæsende væddeløb i pas. Disciplinen er blandt publikumsfavoritterne og ved dette VM kan man for første gang spille på hestene.

Oplev islandsk væddeløb

Kom og oplev en unik form for væddeløb, verdens smukkeste og dygtigste islandske heste og læssevis af festglade mennesker i weekenden når det for alvor går løs med finalerne.

Inden for islandshesteverdenen er der flere forskellige klasser, men især pasvæddeløbene har stor underholdningsværdi for alle. Her rider to ryttere ved siden af hinanden om kap i rivende fart i en af islandshestens specielle gangarter – pas. Det er både spændende og frygtindgydende at se hvor hurtigt de små islandske heste kan flytte benene. Og er det ikke tilstrækkeligt spændende for publikum, kan man for første gang til et ridestævne spille på deltagerne og vinde penge.

Pasvæddeløbene foregår fredag fra 18.00 til 19.30, og om aftenen bliver der spillet op til dans på den store open air festplads i forlængelse af pladsen.

På billedet ses Frauke Schenzel  fra Tyskland på hesten Hrönn vom Kronshof (AHEJ2459).

Foto: vm2015.com

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce