Del 1: Har din hest sommereksem? – Forebyg nu

Klør din hest sig om sommeren, så den skal pakkes ind i tætmaskede eksemdækkener? Så er det nu du skal sætte ind for at forberede din hest bedst muligt til modstå sommerens udfordringer. I samarbejde med Louise Pedersen fra Hestezonen skal vi blive klogere på hvad sommereksem er og hvordan denne hudlidelse diagnosticeres.

Louise om sommereksem
Sommereksem er en udfordrende størrelse, og en del heste diagnostiseres ikke af dyrlægen, men af ejeren selv. Hvis hesten klør sig om sommeren er det logisk at tænke, at det er sommereksem – men det er ikke altid tilfældet. 

”Ægte sommereksem” forårsages af den 2-3 mm store mitte der suger blod på hesten. Ofte hvor huden er tynd eller lettilgængelig. Hesten reagerer allergisk på mittens spyt og begynder at klø sig voldsomt. Diagnosen kan stilles af dyrlægen, der kan lave allergitests og undersøge blodets indhold af antistoffer mod mitter.

Hesten kan også klø sig om sommeren uden at det er udløst af allergi over for mitter (eller andet). Det er ikke ”ægte sommereksem”, men tilgangen til at forebygge kløe og forhåbentligt gøre sommeren lidt sjovere er meget lig, hvad jeg vil anbefale for hesten med ”ægte sommereksem”.

I dette blogindlæg kommer jeg særligt ind på, hvad der kan gøres i forhold til tildeling af et enkelt tilskud, som er yderst vigtigt for hesten der klør sig om sommeren. Sommereksem kan angribes fra flere sider – det kommer jeg mere ind på i næste indlæg.

Læs hele artiklen

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce