Den allerbedste Favorit kåret af Dansk Varmblod

Det blev helt velfortjent elitehingsten Favorit Ask, som opnåede den fornemme titel ”Årets Hingst” i Dansk Varmblod.

Avlsledelsens talsmand Poul Graugaard indledte sin præsentation af Favorit Ask som Årets Hingst således:

– Han er 12 år gammel og ekstremt velspringende; en egenskab som bare bliver mere og mere iøjnefaldende. Som avlsmatador har han både national og international bevågenhed.

Favorit Ask blev fløjhingst ved kåringen og bestod 35-dages testen med 901,5 points. Han har flere resultater i sporten, men det er i avlen, at hingsten har slået igennem som far til en perlerække velspringende afkom. Han er far til flere fløjhingste og 8 kårede sønner. Favorit Ask er efter Diamant de Semmily/Darco og bærer dermed de fornemmeste internationale blodlinjer. Favorit Ask er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg og Oldenburg-International og Hannover.

Stutteri Ask berider Søren Møller Rohde kunne ikke ride i Herning på grund af en fibersprængning, men han red selv Favorit Ask ind i Boxen for at modtage publikums hyldest. Og hingstens ejer Kjeld Kirk Kristiansen modtog selv den flotte statue som bevis på titlen – en statue han flere gange tidligere har modtaget for elitehingste enten fra Stutteri Ask eller Blue Hors. Den belgiske hingst har på rekordtid sat sit præg på de yngste generationer af dansk springhesteavl.

Foto: Stutteri Ask
Foto: Stutteri Ask

En perlerække af avlsmatadorer
Han kom til landet som en blodmæssig fornyelse igennem avlslinjen Diamant de Semilly – Darco – Quidam de Revel, der oser langt væk af internationale præstationer. I Favorit kombineres en perlerække af avlsmatadorer med en sikker og præstationsstærk hoppestamme. Mormoderen Quinette ter Putte har sprunget S og er bl.a. mor til de kårede hingste Bonjour ter Putte og Darco de Revel, som er helbror til Favorit Ask’s mor, Ukase ter Putte. Hun er mor til de kårede hingste Koko ter Putte og Elvis ter Putte, der er Favorits helbror. Elvis er en af mest succesfulde yngre hingste i Belgien og har de seneste år domineret den belgiske BWP-hingstekåring. Favorit vandt den danske 35-dages test med over 900 point og blev fløjhingst i Herning.

Favorit Ask har med sine første årgange bevist, at han har potentiale til at revolutionere springhesteavlen i Danmark, og han er også på baggrund af disse afkoms, og hans egne resultater, blevet tildelt Elitestatus i Dansk Varmblod og kan nu også pryde sig med den store titel som Årets Hingst i Dansk Varmblod 2017.

Han har skabt vinderføl på Dansk Varmblods følskuer i alle regioner, ligesom han af første årgange har været far til årets springbetonede 2-års hoppe, den springbetonede fløjhingst i Herning 2014, 2015 og 2017, en præmiehingst, årets springbetonede hoppe, samt fem bronze-, seks sølv- og en guldmedaljehoppe.

Kilde: Dansk Varmblod, Stutteri Ask

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce