Der er da nok vitaminer i græsset, er der ikke?

Den vilde hest i naturen, får jo ikke vitaminpiller. Så hvorfor behøver vores heste det, når de om sommeren går og nyder det frie liv på græsmarken?

Men i naturen, ville hesten heller ikke gå på en plan og ”kedelig” græsmark, med kun 3-5 forskellige græssorter – hvis den er heldig. Den vil bevæge sig frit, spise forskellige græssorter, buske, bær og blade.

Sjældent kan vores heste få deres behov for vitaminer og mineraler dækket på vores almindelige græsfolde, derfor bør vi supplere dem med et vitamin- og mineraltilskud. Sparer vi dette væk, kommer vi nogle gange til at betale dyrt for at rette op på manglerne i løbet af vinteren, hvor symptomer på mangler ofte begynder at kunne ses.

Og det behøver altså ikke være specielt bøvlet eller dyrt. Der laves mange vitamin- og mineralblandinger i bolcheform, lige til at give hesten, når du alligevel giver den det daglige tjek. Vælg et produkt tilpasset din hest, og som den kan lide.

Der fås også slikbaljer, hvor hestene selv kan forsyne sig. Jeg plejer normalt ikke at anbefale disse, med mindre det absolut ikke er muligt at fodre hesten, fx på unghestefolden eller ved ferie – husk dog det lovpligtige daglige opsyn. Det gør jeg ikke, da det ved individuel fodring er nemmere at sørge for alle heste får hvad de skal have – hverken for meget eller for lidt.

Hvilket vitaminbolche er mon din hests foretrukne?

St. Hippolyt Sempercube – 3 kg, 10 kg eller 25 kg – Rolfsminde Foder

HorseLux MultiCobs – 12 kg – Rolfsminde Foder

HorseLux MultiCobs – 4 kg i spand – Rolfsminde Foder

Salvana Icelandic Brix – 15 kg – Rolfsminde Foder

Salvana Icelandic Brix – 8 kg – Rolfsminde Foder

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce