Undersøgelse påpeger, at det er vigtigt at have gode venner i stalden

Vi hestefolk er meget mere afhængige af andre, end vi måske vil indrømme. Fra ud- og indlukning til fodring og eftersyn, så kan vi ikke komme udenom, at andres hjælp er super vigtig for vores hestes velbefindende og for vores egen samvittighed. Så hvem skal du sende et takkekort til? En undersøgelse viser, at det at have venner betyder meget mere, end du tror – det kan faktisk hjælpe dig med at præstere bedre i din ridning, menes der.

Annonce

Læs også: Rytteren i stalden – hvilken af disse 10 typer er du?

Du lærer gennem dine venskaber

Ifølge en amerikansk undersøgelse med titlen Does fun promote Learning? er der en sammenhæng mellem, hvor gode venskaber du har i eksempelvis stalden, og hvor hurtigt du lærer nye ting. Jo bedre venskaber du har, desto hurtigere lærer du. 

Venner har nemlig en større tendens til at diskutere idéer og dele informationer med hinanden, hvilket også gør det sjovere at arbejde og lære nyt. Taler du ikke tit med dine staldkammerater om øvelser, weekendens stævne eller hestens adfærd? Dette giver god mening, da det er gennem venskabelige relationer, at vi lærer uformelt, og dermed gør venskaberne os også til bedre ryttere og hestefolk på sigt. Derfor er det en rigtig god idé at have det sjovt i stalden og dyrke venskaberne til dine staldvenner og -veninder.

Du stresser af

Hvis vi skal se på, hvordan du kan få noget ud af venskaber på din arbejdsplads, så viser undersøgelsen, at hvis du er social med dine staldfælder, så vil du slappe mere af og blive mindre påvirket af forskellige stressfaktorer. Gode venner får dig nemlig til at slappe af, tage en dyb indånding og huske på, hvad der egentlig betyder noget.

Annonce

Husk at sige tak

Så giv dine gode staldkammerater en kompliment og et tak og under normale omstændigheder (uden corona) kan du måske give en kop instant-kaffe eller en lille kage i stalden. I løfter hinanden op og gør hinanden bedre og gladere, så det bliver en dejlig stald for alle! 

Læs også: 10 ting kun hestemennesker forstår.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce