Det er marginalerne, der tæller

Ved Gothenburg Horse Show bruger man for første gang nogensinde en sensor, som monteres på Chalmers forhindringen. Sensorerne afgør hvor højt over hestene springer dette spring. Det er et unikt projekt, som arrangørerne har taget til sig både for at underholde publikum og for at bringe ridesporten et skridt videre. På sigt skal projektet bruges som en træningsredskab til at finde den mest effektive måde at springe på og minimere slid af hestenes led.

Det er jagten på millisekunder eller millimeter og de endeløse timer med træning og forberedelse, der afgør om man vinder guld eller sølv. Og det er i de forholdsregler man tager for at undgå skader og i de tiltag man gør for at fremme hestens velfærd. Det er i disse afgørende tidspunkter, hvor forskning og teknologi bliver en integreret del af sporten, og hvor innovation skubber grænserne.

Projektet, med sensorer på hver forhindring, skal være med til netop at optimere træningen således, at springhestene slides mindst muligt. Projektgruppen fra Chalmers University of Technology håber at de med projektet, vil kunne finde frem til hestens mest effektive afvikling af en forhindring. Under konkurrencerne kan publikum følge med på storskærmen, hvor det vil bliver vist, hvor højt over Chalmers spring hestene ligger. Det nye tiltag tager således også publikumsoplevelse op til et helt nyt niveau.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce