Dette skal du have styr på, inden du tager på ferie

Nyt fra Financial Confidence, Desirée Ballegaard

Sommerferien er over os, og for de flestes vedkommende skal ferien bruges til at få ladt batterierne op igen; se venner, tage kvalitetstid med familien og generelt ”trække stikket” fra den ellers travle hverdag. For manges vedkommende betyder sommerferien også, at de vælger at rejse til varmere destinationer med garanti for sol og fred fra hverdagen derhjemme. Du får her nogle gode råd med på vejen, der er værd at vide og tage stilling til, inden du skal på ferie i udlandet.

Hav et feriebudget

Det kan være en fordel, hvis du allerede hjemmefra har øremærket en portion penge til din ferie og således planlagt, hvad du vil og kan bruge på ferien. Ferie er noget, man sparer op til, og således ikke noget, man bør låne penge til. Det er derfor en fordel løbende at have sat penge til side, som man kan bruge. Ferier ender oftest med at være dyrere end først antaget, hvis ikke man er tilstrækkeligt forberedt hjemmefra. Leveomkostninger og forbrug kan nemlig hurtigt løbe op, når man er afsted.

Det blå EU-sygesikringskort

Hvis du skal på ferie i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, kan du bruge det blå EU-sygesikringskort. Dette giver dig ret til behandling på samme vilkår som de pågældende borgere i det land, du rejser i. Husk at tjekke udløbsdatoen på dit kort i god tid, da kortet ikke bliver fornyet automatisk. Kortet skal være gyldigt i hele den periode, du rejser i. Rejser du til andre lande end de ovennævnte, bør du have en rejseforsikring. Når det er sagt, kan det under alle omstændigheder være en fordel at have en rejseforsikring, uanset hvilken destination du skal til.

Vær obs på forbrugsgrænserne

Vær obs på forbrugsgrænserne på dine betalingskort. Der er en grænse for, hvor meget du kan bruge på dit kort i udlandet. Det er forskelligt fra kortudbyder til kortudbyder samt type af kort, og afhænger af, hvad du har fået tildelt/bevilget. Skulle du blive begrænset af disse, kan det være en idé at kontakte din bank og få grænsen hævet eller nulstillet. Dette kan som regel gøres mod et gebyr.

Om forfatteren
Navn: Desirée Ballegaard
Født: 25. april 1987
Uddannet: Cand.merc.aud. og har en HD i Organisation og Ledelse fra CBS.
Arbejde: Grundlægger af Financial Confidence, som tilbyder uvildig finansiel rådgivning til private og erhverv.
Desirée har en solid baggrund inden for den finansielle sektor, hvor hun har arbejdet som hhv. financial manager på administration af investeringsfonde, og som revisor, hvor hun har revideret små og mellemstore virksomheder samt større personlige selvangivelser. Slutteligt har hun været flere år i bankverdenen, hvor hun bl.a. har rådgivet kunder inden for privatøkonomi, pensioner, investeringer samt boligkøb.
Filosofi: Alle kan opnå økonomisk frihed ved at få de rigtige værktøjer i hånden.

Få flere gode rejsetips på Financial Confidence >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce