Dufour om sine 3 yndlingsbid: Find dem, der virker – og ændr ikke for meget

Annoncørbetalt artikel
Neue Schule

Cathrine Dufour bruger bid fra Neue Schule til alle sine heste. Men hvorfor? Og hvilke modeller er hun gladest for? Malgré Tout og Neue Schule har sammen besøgt Cathrine i hendes stald i Fredensborg på Sjælland, hvor hun holder til sammen med sin partner, Rasmine Laudrup. Snakken med Cathrine er gået på, hvad hun mener er et godt bid, og hvilken betydning hun synes det har, at man vælger den rigtige kombination, som hesten føler sig tryg ved uanset niveau.

Find dem, der virker

Cathrine understreger som det første, hvor vigtigt det er at finde ét – eller to bid, hvis man også rider på kandar – der fungerer for hesten. Det skal man langt hellere gøre end at skifte rundt og ændre for meget ved det hele tiden. Det gælder helt fra hesten er ung, og det gælder også, når hesten skal gå fra trense til kandar.
Cathrine har fundet ud af, at Neue Schules bid Verbindend er bedst, når hun rider sine heste på trense. Og så er kombinationen mellem bridonet Verbindend og kandarstangen Slimma optimal, når hestene skal over at gå på kandar. Til nogle af de unge heste kan hun finde på at bruge Verbindend med d-ringe. Alle tre bid forklarer hun om i videoerne herunder.

Espe: Fra trense til kandar

En af Cathrines yngre heste, den 7-årige Espe, er forholdsvis ny i at gå på kandar. Derfor har det været vigtigt for Cathrine – ligesom det har været i forhold til alle de andre heste, der har skullet lære kandaren at kende – at hoppen fik en kandarstang i munden, som lå så behageligt som muligt.

I videoen forklarer Cathrine lidt om, hvorfor valget er faldet på Neue Schules kandarstang Slimma.

Ikke nogen big deal med kandar

Mange ryttere kan måske frygte, hvordan hesten vil reagere, når den på et tidspunkt skal lære at gå på kandar. Den udfordring, fortæller Cathrine, har nærmest ikke eksisteret, efter hun har fundet den bidkombination, som hun synes fungerer til den type heste, hun rider.

“De føler sig meget komfortable på det, og det bliver ikke sådan en big deal at skulle gå på kandar, hvilket er virkelig rart”, fortæller Cathrine om kandarstangen og fortsætter:
“Jeg har ikke nogen, der ikke er gode at ride på kandaren, og jeg tror det har noget med størrelsen på biddene at gøre (fordi de er forholdsvis smalle, red.) og at metallet er behageligt for dem at få ind i munden”.

Kombinationen mellem Verbindend og Slimma

Cathrine har særligt forelsket sig i kombinationen mellem Neue Schules Slimma-stang og Verbindend-bridon. Verbindend-biddet dykker vi ned i om lidt, hvor det skal handle om hesten Bohemian.

Slimma Kandarstang
De af Cathrines heste, som går på kandar, bruger denne Neue Schule Slimma Stang Weymouth. Foto: Neue Schule.

“Jeg er rigtig glad for den her konstellation med Verbindend og Slimma. Jeg tror det er, fordi biddene ikke fylder ret meget – og fordi Slimma-stangen ligesom følger tungens forløb. Så på én måde reagerer de rigtig godt på biddet, og når man så ikke bruger stangen, ligger den også fuldstændig roligt i munden og på tungen. Det gør, at de fleste heste føler sig meget komfortable”, påpeger Cathrine og fortsætter:
“Der, hvor jeg har mærket en stor forskel, er, hvis nu jeg har fået nogle ældre heste ind, som har haft svært ved at acceptere biddet. Så har jeg følt, at de er blevet meget mere stille i munden, når de har fået Neue Schule-sættet på”.

Bohemian: Et trensebid der altid virker

11-årige Bohemian, som Cathrine lige nu ligger nummer to på verdensranglisten i dressur sammen med, går ofte på trense efter en periode med en eller flere store stævner. Det gælder for alle hendes heste. Men det er bestemt ikke tilfældigt, hvilket trensebid hun bruger, når hesten skal over på trensen efter en periode på kandar.

“Jeg kan godt lide at ride på trensen med Verbindend, og så med det samme bridon på kandaren”, fortæller Cathrine. Hun giver med andre ord udtryk for, hvor glad hun er for både at have Verbindend som trensebid og som bridon, så hesten kan få et bid i munden, den kender og er fuldstændig tryg ved, når den i en periode bliver redet mere på trense end på kandar eller omvendt.

Finere kontakt

Med Verbindend mener Cathrine, at hun kan opnå en finere kontakt til hestens mund og opnå mere ved at gøre mindre.
“Med det her bid kan jeg gøre ham følsom, og jeg kan selv være følsom. Og det er næsten det vigtigste for mig; at selvom jeg har en stor hest med meget motor, og han kommer med meget push foran, så kan jeg tage igennem og få noget ud af mit tag samtidigt med, at jeg kan slippe med det samme og han så føler, at det er komfortabelt”.

Neue Schule Verbindend bid
Verbindend bruger Cathrine både som trensebid og bridon for at sikre genkendelighed for hesten, når den skifter mellem trense og kandar. Foto: Neue Schule.

Hvornår bruge d-ringe?

Når Cathrine har med de helt unge heste at gøre, kan hun godt lide at bruge Verbindend med d-ringe. Det hedder Verbindend Hunter D-ring.
“Det her bid kan jeg godt finde på at bruge, hvis jeg har en hest, der er en lille smule svær at vende med skuldrene. Hvis man har en, der er sådan lidt babyagtig og sejler lidt i siderne, så kan jeg godt lide, at siderne på biddet hjælper hestene på siden af kinden og flytter dem. Det giver en bedre støtte”.

Neue Schule Verbindend Hunter d-ring
Verbindend Hunter D-ring er godt til heste, der skal styres lidt i siderne, forklarer Cathrine. Foto: Neue Schule.

Endnu mere ro med Turtle Top

Er der tale om en hest, som virkelig har brug for stabilitet omkring biddet, så kan Cathrine vælge at bruge Turtle Top Flex, også med d-ringe. Det minder meget om Verbindend Hunter D-ring men har et fladere mundstykke i midten.
“Hvis jeg vælger at have turtle-toppen i midten, så skaber det endnu mere ro. Har man en hest, der er lidt urolig i munden, så kan turtle-toppen være rigtig god, fordi den skaber noget ro og stabilitet”, understreger Cathrine.

Cassidys mund havde brug for ro

Hør kort Cathrine fortælle, hvorfor hun i det hele taget begyndte at ride med Neue Schules bid. Overordnet var det, fordi Cassidy havde brug for et smallere bid, der kunne skabe mere ro i hans mund. I den forbindelse stiftede hun første gang bekendtskab med kombinationen mellem Verbindend-bridonet og Slimma-stangen – og har brugt den lige siden.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce