DM for islandske heste sender overskud til Hedeland

Alle indtægter og udgifter fra DM for islandske heste er nu bogført – og stævnet der er det største på dansk jord i år – kom ud med et økonomisk overskud, som nu sendes videre til et renoveringsprojekt på Hedeland.

37.398 kr til Hedeland
Efter et veloverstået DM, hvor det helt fra starten var meldt ud, at overskud skulle gå til kommende renovering og udbygning af Hedeland, er det med glæde, at DI nu kan sende et økonomisk saltvandsindsprøjtning til Hedeland. Kim Bugge, som er formand for Sportskomiteen i Dansk Islandskhesteforening og stævneleder under DM, udtaler til DI:

DM var en stor oplevelse for os alle i år. Vi fik en fantastisk opbakning fra både ryttere, sponsorer, tilskuere og det frivillige korps, som var glade og hjælpsomme alle sammen. Vi havde på forhånd meldt ud, at vi gerne ville støtte Hedelands-projektet, hvis der kom et overskud ud af stævnet. Normalt sender DI jo ikke blot pengene videre – det er jo trods alt DI og dermed vores medlemmer, som tager den økonomiske risiko i et stort stævne, og som også dækker stævnet ind fx. med forsikringer, hjemmeside og administration. Omsætningen er nu over 1,0 mio. kr. Men vi fandt at der var behov for noget ekstra-ordinært i forhold til Hedeland. Hedelandsgruppen arbejder med en meget ambitiøs plan, og den ville vi gerne støtte, og selvom de måske ikke når helt i mål, så håber vi i det mindste, at pengene kan gøre en forskel i forhold til at få forbedret banerne på Hedeland til gavn for både sport og avl,” siger Kim Bugge.

Hedeland med unikke rammer for den islandske hest
Formand for Hedelandsprojektet, Leif Andersen, er meget glad for pengene fra DM og den opbakning DI, som Hedelandsprojektet oplever med den økonomiske håndsrækning:

“Vi har ansøgninger om tilskud til et forprojekt ude i de tre kommuner, som ejer Hedeland, og det er vores håb, at de nu vil se endnu mere positivt på ansøgningen, når nu vi selv går forrest?  Desværre er det en lidt lang proces – men vi er fortrøstningsfulde, og tror, at vi snart får svar fra de tre kommuner. I mellemtiden arbejder vi stadigvæk på at fremme og udvikle projektet. Det sker i samarbejde med I/S Hedeland, og med de mange interessenter rundt i området. Vi ønsker et projekt, som integrerer flere brugergrupper i brugen af det areal, som står til vores rådighed – og samtidigt et projekt, som vil give nogle helt unikke rammer om sport og avl for den islandske hest,” siger Leif Andersen.

Kilde: Dansk Islandskhesteforening

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce