Dressurlandsholdet har kurs mod podiet i sidste test inden EM

Nations Cuppen, der rides i disse dage i Aachen, er den sidste styrkeprøve inden EM til august. Og i dag har det danske dressurlandshold virkelig vist tænder, og ligger efter Grand Prix’en i dag på en fantastisk flot tredjeplads. Holdet består af Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio, Anders Dahl på Selten HW, Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ og ikke mindst Danmarksmesteren Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy, der med en individuel placering som nummer fire var et super trumfkort. Anden afdeling af Nations Cuppen rides lørdag d. 22. juli. Lige nu ligger Tyskland i spidsen efterfulgt af USA og Danmark.

Tilfreds landstræner
Når EM i Göteborg afvikles til august, bliver det samtidig landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgensteins første mesterskab i spidsen for det danske dressurlandshold. Og der er absolut grund til optimisme frem mod mesterskabet, for rytterne leverede nogle rigtig gode præstationer i dag. ”Jeg er meget tilfreds. Rytterne red rigtig godt i dag. De red klogt og som aftalt. Men derfor er der jo altid plads til forbedring for alle, så fredag skal bruges til lidt finjustering, så alle er knivskarpe når det hedder Grand Prix Special på lørdag. Jeg forventer helt klart, at vi holder vores tredjeplads, og vi skulle da også gerne lidt tættere på amerikanerne”, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Herrerne lagde ud fra morgenstunden
Første rytter på banen var Daniel Bachmann Andersen, på den kun 9-årige Blue Hors Don Olymbrio. Don Olymbrio har om nogen charme, selvtillid og lækkert hår. Planen for parret var ikke at gøre det for svært for den unge hingst, og det lykkedes. Parret opnåede 68,614 %. Anders Dahl og Selten HW var anden danske ekvipage i konkurrence. De startede godt ud og hentede fine point gennem størstedelen af programmet, men et par ærgerlige fejl kostede desværre lidt i det samlede resultat, der blev 68,886 %.

Agnete og Jojo første ude efter pausen
Første dansker efter pausen var Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ, der på vanlig vis leverede et smukt og harmonisk Grand Prix program. Ingen tekniske fejl, men god ridning fra start til slut og en score på 72,157 % og en individuel placering som nr. 12.

Trumfkortet Dufour
Vores nykårede Danmarksmester Cathrine Dufour og hendes makker Atterupgaards Cassidy var på forhånd spået at kunne blande sig helt i toppen. Og det kom til at holde stik. Cathrine red et program med høj kvalitet hele vejen rundt. Uanset hvilken øvelse der er tale om, tikker pointene bare ind på kontoen for parret. Hele 77,414 % blev det til og en individuel placering som nummer fire. ”Cathrine kunne ikke have gjort det bedre end hun gjorde i dag”, lød de rosende ord fra landstræneren.

Tæt kamp
De tyske værter var præcis så urørlige som forventet. Med individuelle placeringer som nr. 1, 3, 7 og 15 er man nødt til bare at bøje sig i støvet. Det tyske landshold er bare i en klasse for sig. USA ligger lige nu på en andenplads og så er det altså Danmark på tredjepladsen efterfulgt af Sverige, Spanien, England, Holland og Belgien. Men intet er afgjort endnu, for Nations Cuppen afgøres først på lørdag d. 22. juli når alle rytterne har været på banen igen, i Grand Prix Special. Det er de tre bedste resultater fra hver klasse, der tæller i det samlede klassement.

 CHIO Aachen

Resultater

Pressemeddelelse Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce