Drømmen om hjemmesejr i FEI Nations Cup

Nyt fra Equitour

For 10 år siden vandt det danske springhold Nations Cup på hjemmebane i Bernstorffsparken. Sådan en sejr drømmer danskerne om at gentage, men konkurrencen er piv skarp i Uggerhalne.

Det danske FEI Nations Cup hold i springning har trukket start nummer tre i feltet af 11 nationer, hvor Belgien og Storbritannien på papiret er favoritter til sejren. De to lande er tidligere 1. divisionshold og ligger i toppen af 2. division, hvor de to bedste får plads i Nations Cup finalen i Barcelona, med chance for at ride sig til en plads i 1. division igen.

For landstræner Lars N. Pedersen er Nations Cup på hjemmebane altid vigtig.

”Vi stiller i stærkeste opstilling og vil selvfølgelig gerne lave et flot resultat foran en forhåbentlig talstærkt hjemmepublikum,” siger Lars N. Pedersen.

Den stærkeste opstilling blev lidt svækket, da først Søren N. Pedersen røg af en hest efterfulgt af 6 på skadeslisten, og kort før afgangen til Uggerhalne, måtte Andreas Schou og Thomas Dresler melde fra – men lidt modgang bør ikke tage livet af en drøm.

”Vi drømmer jo om en sejr. Alle hestene kan gå fejlfrit, men alt skal flaske sig for, at det lykkes at få alle fejlfrit i gennem samtidig, så vi har også brug for, at heldet er lidt med os,” siger Lars Nørgaard Pedersen.

Rytterne glæder sig
I lørdagens FEI Nations Cup springning består det danske hold af Lars Bak Andersen på Carrasco (e. Caretino 2). Han har før prøvet at vinde en hjemmesejr, da det danske hold vandt for 10 år siden i Bernstorffsparken, og Lars glæder sig til at ride Nations Cup for hjemmepublikummet i Uggerhalne.

”Det er fantastisk at ride Nations Cup. Rytterne holder sammen på en helt anden måde, end når vi normalt rider individuelt, og så er det jo noget helt særligt at kæmpe for dansk ridning og vi vil helt sikkert gøre noget ekstra for at lave et godt resultat, siger den første danske rytter på Nations Cup banen lørdag eftermiddag.

Søren Møller Rohde rider anden tur på Verlerne Ask (e. Cosimo), Thomas Sandgaard er tredje rytter og rider Amarone (e. Arpeggio), mens Thomas Velin rider som holdets sidste rytter på Chopin van het Moleneind (e. Quick Star).

Efter 1. runde går de seks bedste hold videre til den anden og afgørende runde. FEI Nations Cup begynder lørdag kl. 15:30, og 2. runde med de seks bedste hold begynder kl. 18.15

Startrækkefølgen i FEI Nations Cup springning efter lodtrækningen er:

Frankrig
Sverige
Danmark
Italien
Belgien
Holland
Finland
Irland
Storbritannien
Tyskland

www.equitour.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce