Annonce

DV Herning: Lørdag (næsten) lige så fantastisk

Lørdagen i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen var næsten lige så fantastisk som de tre øvrige dage. Det eneste rids i lakken var forårsauktionens mangel på succes.

Patrik Kittel elsker de danske ungheste
Som årets testrytter i unghestechampionatets fremmedtest – vel at mærke for andet år i træk – kunne den svenske grand prix-rytter Patrik Kittel tage en føler på den danske dressurfremtid. Og han var heldigvis imponeret! Det var svært for Kittel at skjule sin begejstring over for mange af de danske ungheste, og der var særligt to, som han hellere end gerne ville tage med sig under armen hjem til Sverige.

Tophøjs Florentina
Wauw, når hun deltager i OL, kan jeg sige, at den hest testede jeg som fem-års, og jeg elskede den.” Sådan lød ordene fra Patrik Kittel, som gav dagens første og eneste 10-tal for kapacitet til superhoppen Tophøjs Florentina. Patrik Kittel valgte desuden at give Florentina karakteren 9 for ridelighed.

Sauternes
Cathrine Dufours veluddannede Sauternes e. Sezuan/Londonderry (opdr. Lena og Ulrik Kristensen) vakte også opsigt hos Kittel. Sauternes blev i dag opvarmet af en gæsterytter, da Cathrine Dufour desværre måtte melde fra på grund af influenza. Den unge hest tog dog det hele med ophøjet ro, og demonstrerede allerede sit oveskud, da han som en af de eneste af dagens ungheste kunne trave afslappet forbi lystavler og digitale barrierer med lysende reklamer.

Da Patrik Kittel kom i sadlen fortsatte de rosende vendinger på grund af hestens gode uddannelse: “Han er super godt redet, og han bliver hele tiden i rammen. Måske skal jeg ringe til ejeren og lære, hvordan man gør det”, sagde Patrik Kittel og fik hele Boxen til at grine med. Sauternes fik flotte 9,5 for ridelighed et 8-tal for kapacitet.

Auktionen inden succes
Man kan ikke vinde hver gang, og i år var Forårsauktionen ikke nogen stor succes, men som Casper Cassøe sagde, så nyder hingstekåringen heldigvis stor succes på alle andre parametre. Blot otte af de i alt 25 auktionsheste (32%) skiftede ejer i MCH Messecenterets Hal M under Forårsauktionen ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor det samlede hammerslag anløb 185.500 euro.

Dyreste dressurhest blev den smukke sorte 3-års hingst Five Star Nexen e. Floriscount/ Sandro Hit (opdr. Elin Houe og Hans Jul Andersen), der gik for 32.000 euro. Dyreste spring hest og auktionens dyreste hest blev guldmedaljehoppen Birkegårdens Conchita e. Lavall Ask/ Calato (opdr. Heidi Rasmussen), som blev solgt for 38.500 euro.

Årets hingst: Skovens Rafael
Det blev Grand Prix-hingstenSkovens Rafael, som i dag blev udnævnt til Årets Hingst i Dansk Varmblod. Den eftertragtede titel blev fuldt fortjent givet til hingsten, som blev godkendt i 2007 som præmiehingst, hvor han samtidig blev solgt på Dansk Varmblods eliteaution for 1,2 millioner. Han startede sin sportslige karriere ved at være finalist ved UVM i dressur både som 5- og 6-års, og i dag er han uddannet til international Grand Prix af Lotte Skjærbæk.

Faderen er elitehingsten Glock’s Romanov (tidligere Blue Hors Romanov), der konkurrerer på internationalt Grand Prix-niveau og var kvalificeret til OL i Rio. I morstammen til Skovens Rafael finder man Grand Prix-hingstene Blue Hors Don Schufro, Zorro Z og May Sherif.

Skovens Rafael aflagde selv en flot materialprøve, hvor han samlet opnåede 845,5 point i dressur. I 2008 forblev Rafael ubesejret og vandt Dansk Ride Forbunds 4-års championat. I 2009 vandt han kvalifikationsklassen for 5-års heste og blev nr. 7 ved UVM. I 2010 vandt han igen den danske kvalifikation og opnåede en flot 5. plads i UVM-finalen. Skovens Rafael har en lang række af placeringer i ”lilletur” bl.a. Redefin 2015 i PSG med 70,4%. I 2017 debuterede ekvipagen i Grand Prix og vandt Nordisk Mesterskab i Finland, og de sejrede i Grand Prix Special ved CDI3* i Sopot med 69,1% med bl.a. 9 i skridt. Han er opdrættet af Jens Lund Pedersen og Kirsten B. Hansen, og blev ved auktionen solgt til Lotte Lindgreen samt Lotte og Per Skjærbæk fra Pries Stutteri.

Herunder kan du se den smukke hingst blive hyldet.

Endnu et udsolgt gallashow
Lørdagens gallashow var – ligesom fredagens – helt udsolgt. Igen kunne man opleve de smukke indslag med blandt andet de gyldne palominoer, Nanna Merrald og St. Schufro i ‘duet’ med Julie Berthelsen, tre generationer af Helgstrand-familien ride til musik af Ida Corr og en lang række humoristiske indslag med blandt andre Rasmus Bjerg i spidsen.

Lørdagens kostumespringning blev vundet af tyskeren Hendrik Sosath på Cadora i tiden 38,08. Derudover uddelte Blue Hors endnu en gang en pris. Denne gang til parasporten og Special Olympics, som er for personer med udviklingshandicap. Legatet er på flotte 20.000 kr.

Læs også
DV Herning: En festlig fredag
DV Herning: Torsdagens triumfer
DV Herning: Onsdagens har sat gang i Boxen

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram