Dygtig freelance groom med populær blog

Tina Dufour kom ind i rideverdenen på en lidt anderledes måde end alle andre små hesteglade piger. Som femårig havde hun til børnehavepædagogernes store fortvivlelse meget svært ved at høre efter, så hendes mor fik anbefalet, at lade Tina gå til ridning. En anbefaling, som ingen vidste dengang, skulle bane vejen for Tinas succes i dag. Både som blogger, rytter og ejer af tre heste.

AF MARIA BRABRAND / FOTO: ERIK KUNDDAHL OG MALGRÉ TOUT

Selv som helt lille havde Tina noget med, at tingene omkring hende skulle være fuldstændig i orden, og åbner man Tinas skab i dag, står alting stadig snorlige. Der hersker en absolut perfekt orden. Hvis man ikke vidste anderledes, ville man have tilbøjelighed til at tænke, at 27-årige Tina lider af tvangstanker. Men den lyshårede, dygtige pige trives bare bedst med orden i sagerne, hvilket mange nyder godt af. Tina har nemlig sat sin ordenhed i system, og følges i dag af over 8.000 mennesker på bloggen Horsegroom Denmark, hvor hun deler ud af groomingtips, stævneforberedelse, daglig pels- og hovpleje og meget andet.

SELEKTIV HØRELSE
Men tilbage til hørelsen eller manglen på samme. På børnehavepædagogernes anbefaling meldte moderen sig selv og Tinapå et mor-barn hold i rideklubben Frederiksborg, og hurtigt fandt man ud af, at Tinas hørelse intet fejlede. Hun led blot af den velkendte, og forbigående, selektive hørelse, som mange andre femårige lider af! Hun hørte med andre ord kun det, hun ville høre. På rideskolen myldrede hun fra første færd flittigt rundt og hjalp de andre ridepiger med at ordne deres heste, og hun elskede livet i stalden. Som syvårig udviklede hun desværre allergi overfor heste og måtte undvære sin store passion i to år.

FIK VASKEFORBUD AF HEST PÅ RIDESKOLE
Heldigvis gik allergien i sig selv efter to års svær pause og Tina var tilbage i stalden igen. Denne gang var tiden nu inde for anskaffelse af egen pony. ”Min første pony var grå, men den blev nærmest vaskethvid med årene. Den elskede mudder, og jeg kunne godt lide, at den var ren. Så den blev striglet og vasket for så at blive striglet igen og vasket lidt mere. Det endte med, at jeg fik vaskeforbud! Jeg måtte kun vaske min pony en gang om ugen”, griner Tina om sin ihærdige og heftige indsats.

Dygtig freelance groom med populær blog_02
Quinthago – Holsteiner – 11 år

ROSENKNOPPER SOM 11-ÅRIG
Første gang Tina skulle til stævne, havde hendes mor flettet ponyen til datterens manglede tilfredshed. ”Jeg sagde til min mor, at det ikke var godt nok, hvorpå hun svarede, at så måtte jeg jo lære at gøre det selv. Så gik jeg i krig og lærte at flette selv. Jeg var 11-12 år, da jeg lavede mine første rosenknopper. De var rosenknopper lavet af et barn, men de var lavet af mig. Det var vigtigt for mig, at bevise overfor min mor, at jeg selv kunne”, husker Tina og indrømmer, at hun altid har været meget stædig. I dag tjener hun bl.a. penge på de berømte rosenknopper, så stædigheden har betalt sig. Desværre fik Tinas første pony cancer, og familien måtte aflive den. På det tidspunkt var Tina 15 år, og i stedet for anskaffelse af en ny hest, mente hendes forældre, at hun skulle koncentrere sig om skolen. Trods ingen ny hest forblev Tina med at komme i stalden, hvor hun hjalp en ponyfamilie, hun havde knyttet et nært venskab til.

Dygtig freelance groom med populær blog_04

DYGTIG RYTTER, GROOM OG EJER AF TRE HESTE
I dag ejer Tina hestene Carlton Homeboy, Quinthago og Copyright, som alle er opstaldet på Stutteri Majlund i det smukke Tikøb i Nordsjælland. ”Jeg gik fra at ride LC for små fire år siden til at være med oppe i den gode placeringsrækkefølge. Jeg håber, jeg kan ride MA på landsplan og DM for hold inden for de næste par år med Carlton Homeboy og Copyright. Når Tina stiller op til springstævner, har hun, udover at klargøre egne heste, også en del klippekunder. ”Jeg tilbyder klipning og fletning i det geografiske område, jeg befinder mig i. Når jeg er til stævne rundt omkring i landet, kan man også booke mig der”, fortæller hun. Tina startede med at klippe heste for seks år siden. I dag er klipning den mest efterspurgte ydelse, Tina har, og hun har opnået stor anerkendelse for sin kunnen. Hun er freelance groom for alle, fra ponyryttere, landsstævneryttere til internationale ryttere og mange af hendes kunder har hun haft fast gennem mange år.

Dygtig freelance groom med populær blog_05
Tina vandt bronze ved sjællandsmesterskaberne i Bernstoffsparken september 2015.

TRAVL PIGE
En uge her i efteråret havde Tina 30 bestillinger og måtte stå op kl. 04 for at nå det hele. Der så hendes dage sådan ud: Ud af sengen kl. 04 om morgenen, ride to heste inden arbejde, tage på sit fuldtidsarbejde, tage ud og klippe 5-6 heste og så tilbage til stalden for at ride den sidste hest og så endelig hjem i seng. Tina arbejder til daglig med økonomi i familievirksomheden. Fordi hun arbejder for familien, er hun i stand til at koordinere arbejdstimerne rundt om sit travle liv med hestene, stævner, klipninger og bloggen. ”Nogle dage arbejder jeg længe og andre dage få timer. Nogle dage kan jeg rykke rundt, så jeg har fri en hverdag og så arbejder jeg i weekenden”, fortæller Tina. Selv til hverdag er det ikke usædvanligt, at Tina står op kl. 04.30 for at ride to heste, tage på arbejde, klippe 3-4 heste efter arbejde, ride den sidste hest og så ordne bokse. På de lange dage er Tina først færdig ved 22-tiden.

DEN POPULÆRE HORSEGROOM BLOG
Tina havde længe puslet med tanken om at lave en blog og efter en minimal research på nettet, fandt hun ud af, at der ikke fandtes en blog om, hvordan man får en hest til at fremstå yderst præsentabelt på en stævneplads. Og da Tina har klippet mange heste og elsker at groome en hest ned til mindste detalje, opstod bloggen Horsegroom Denmark på Facebook i april måned i år. Det er Kunddahl Graphic & Photography, som bl.a. står for de vanvittigt smukke billeder af velklippede heste med og uden rosenknopper. Tina husker den første uge med indhold på bloggen som ekstremt spændende. ”Den første uge på Facebook var meget stille, men da jeg lavede mit første album med rosenknopper, skete der noget. Mange spurgte, om jeg ikke ville lægge en video op, hvor jeg viser, hvordan jeg laver rosenknopper, og da min lillebror er meget dygtig til at lave og redigere videoer, hjalp han mig”, smiler Tina. Videoen, som har en varighed på ca. tre minutter, er blevet delt 300 gange, så det var en stor succes. Der var blandt andet mange rideudstyrsbutikker og showjumping stalde, der delte den. I dag har Tina også lavet videoer eller tutorials, som de også kaldes, hvor hun viser, hvordan man fletter med elastik og med nål og tråd. De er blevet delt til lande som Frankrig, Dubai, USA og England.

STOR OPBAKNING FRA MOR
Tina er godt klar over, at hun ikke kunne leve det liv, hun lever nu, uden opbakning fra sin mor. ”Min mor er på alle måder min faste klippe i hverdagen. Hun er med mig til stævner og deler min passion for alle tre heste og sporten. Jeg vil allerhelst selv klare økonomidelen i det at have heste, men brænder det på, kan jeg altid få hjælp af hende. Det betyder meget for mig. Hun er med mig til næsten samtlige træningstimer, hvis hun har mulighed for det”, fortæller Tina. Hendes derimod har aldrig rigtigt helt forstået, hvorfor datteren fravalgte at få en kandidatuddannelse fremfor for at ride. Ifølge Tina kommer han aldrig 100% til at forså det, men han bakker hende op. Indimellem tænker Tina den snusfornuftige tanke, at hun skal gøre sin kandidatuddannelse færdig og købe lejlighed i København. Men indtil videre bliver det ved tanken. Det samme gør mand og børn. Som mange andre ridepiger, drømmer hun dog om, en dag at få en gård med plads til 4-5 heste, mand og børn og på den måde kombinere arbejde, sporten og kærlighedslivet. Og med Tinas stædighed for øje, skal man nok passe på med at vædde om, hvorvidt det lykkes eller ej.

Dygtig freelance groom med populær blog_06

LÆR AT FLETTE ROSENKNOPPER MED TINA:

SE VIDEO >> HER

 

FAKTABOKS

NAVN: Tina Dufour
ALDER: 27 år
UDDANNELSE: Bachelor i Erhvervsøkonomi fra CBS
ARBEJDE: Arbejder med økonomi i familiefirmaet
BOPÆL: Bor i Hillerød
BEDSTE RESULTAT: 2 bronzemedaljer i Sjællandsmesterskaberne
FORBILLEDE: Springrytteren Linnea Ericsson
SPORTSLIGT RITUAL: Forberedt til fingerspidserne
MOTTO: Hvis vi ikke kan vinde, kan vi i det mindste skinne
BLOG: Horsegroom Denmark

Dygtig freelance groom med populær blog_03
Copyright – Svensk Varmblod – 8 år

Dygtig freelance groom med populær blog_07
Carlton Homeboy. Irsk Sportshest – 11 år

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce