Sommer pleje til hovene

Hvornår skal hovene have pleje?

Har du oplevet at din hest har fået lidt tørre og krakelerede hove hen over et forår hvor reng har været lidt en mangelvarer? Så er du helt sikkert ikke den eneste.

For at holde hestens hove fleksible og modstandsdygtige skal der lidt ekstra pleje til når vejret er enten meget tørt eller meget vådt. De  tørre hove har behov for fugt for at holde sig elastiske, og de meget våde hove har brug for en god barriere for ikke at blive for fugtige, du kan dermed aldrig slappe helt af.

Så hvad så man vælge?

Når vejret er meget tørt så er det vigtigt at vedligeholde hovene med med enten en god hovfedt eller hovolie. i vores sortiment har vi flere forskellige muligheder, men jeg er selv blevet meget glad for Effol´s Hovolie-Gel og Nordic Horse Hoof Oil.

Effol Hovolie-Gel har en lidt tykkere og mere geleagtig konsistens end den traditionelle hovolie, hvilket mindsker spild og svineri på staldgangen betydeligt. Den lidt tykkere konsistens giver også en super effekt da den trækker godt ind i hoven og giver godt med fugt.

Nordic Hoof Oil er en almindelig hovolie, men udelukkende baseret på naturlige ingredienser. den er nem at anvende og trækker hurtigt ind i hovene, så hesten ikke behøver stå på staldgangen i en længere periode og vente på at hovene tørre inden den kommer i boksen.

Når hovene bliver lidt for våde, hvilket jo heller ikke er usandsynligt i det sommervejr vi nogle gange oplever i Danmark, så er det oplagt at tænke kreativt, og her er det en fordel med et hovpleje produkt der skaber en barriere på hestens hov. Effol Winter Hoof Gel danner et beskyttende lag på hestens hov som beskytter mod fugt og mudder, så selvom det er sommer kan den også være et oplagt supplement til hovpleje kittet, så man er rustet til en våd sommer.

Læs også: Sommernyheder 2022

Læs mere om vores forskellige plejeprodukter på vores webshop

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce