EM-sølv til de danske dressurponyer

Efter fire flotte præstationer kunne det danske dressurlandshold torsdag aften modtage de velfortjente sølvmedaljer ved EM i Bishop Burton i England. Holdmesterskabet blev redet over onsdag og torsdag, og det sølvvindende danske hold bestod af Alexander Yde Helgstrand, Sophia Winther Andersen, Maja Emilie Leth og Frederikke Gram Jacobsen.

Flotte danske præstationer
Onsdag skulle Frederikke Gram Jacobsen på Gee Gee og Maja Emilie Leth på Goldfevers Hella Bella på banen for Danmark, og det blev til to flotte Team-programmer til hhv. 70,371 og 71,714 %. Hermed lå landsholdet på foreløbig sølv-kurs efter tyskerne, men Holland var kun et mulehår i hælene på danskerne.

Første dansker på banen torsdag var Sophia Winther Andersen på Der Harlekin B, og ekvipagen levrede et program til 71,943 %. Desværre viste hollændernes 3. ekvipage storform, og dermed lå danskerne nu til bronze, inden holdenes fjerde ekvipager skulle på banen – ca. 2 % efter hollænderne.

Derfor var presset markant på Alexander Yde Helgstrand og Adriano B, der dog ikke lod sig ryste og leverede en særdeles smuk præstation, som dommerne bedømte til hele 75,400 %. Det kunne hollænderne ikke matche, og med et holdresultat på 219,028 point kom sølvet i hus.

Alexander blev med en individuel 2. plads bedste dansker, mens Sophie blev nr. 8, Maja nr. 9 og Frederikke nr. 17. Det individuelle mesterskab rides over fredag og lørdag, mens kürmedaljerne afgøres søndag.

Mesterskaberne afvikles sammen med EM i springning og military, og også her stiller vi med hold i begge discipliner.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce