Annonce

De danske ryttere klar til at ride om medaljer ved EM

Fra mandag går det løs ved EM i dressur, springning og paradressur i Göteborg i Sverige, og de danske landshold er klar til at ride for medaljer og hæder til Danmark. Mesterskaberne i dressur og springning afvikles på Ullevi Stadion, hvor det danske fodboldlandshold brillerede med at vinde EM-guld for 25 år siden. Skal vi igen opleve dansk medaljestøv på Ullevi?

Ren dansk girl power på dressurbanen
Dressuren afvikles tirsdag til lørdag, og det stærke danske landshold består af dobbelt Danmarksmester Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, deres OL-kolleger Anna Kasprzak og Donnperignon og Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ samt seniormesterskabsdebutanten Anna Zibrandtsen og hendes nye makker – OL-hesten Arlando (OL 2016 under hollandske Diedrik van Silfhout).

”Jeg glæder mig rigtig meget til Gøteborg, og EM bliver virkelig spændende for os i år. Vi stiller med et ungt men meget stærkt hold, som jeg tror kan blande sig i medaljekampen. Vi skal holde skarpheden hele vejen igennem, og der bliver ikke plads til at sætte mange hove forkert, men jeg tror, at pigerne og deres heste har det, der skal til”, lyder det fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der ser frem til EM med stor forventning.

Holland er forsvarende mestre fra 2015, mens OL-vinderne fra Tyskland med verdensetteren Isabell Werth i front har vist storform frem mod EM. Danskerne er dog i stærkere opstilling, end vi har set længe, og holder vi niveauet er en medalje bestemt inden for rækkevidde. Isabell Werth har også udtalt, at Cathrine Dufour er en af de konkurrenter, hun har særligt øje på.

17 landshold og ryttere fra i alt 21 nationer er repræsenteret i Göteborg. Tirsdag og onsdag rides om holdmedaljerne i Grand Prix-programmet, hvor det er holdenes tre bedste resultater, der tæller. De individuelt 30 bedste ekvipager går videre til Grand Prix Special, hvor der rides om første individuelle medaljesæt fredag. EM i dressur afsluttes lørdag, hvor de 15 bedste rider om det sidste individuelle medaljesæt.

 PL-eliten tørner sammen i Göteborg
Konkurrencen bliver benhård ved EM i paradressur, hvor fem guldvindere fra PL i Rio 2016 er at finde på startlisterne. Det lader vi os dog ikke skræmme af, for Danmark stiller også med et stærkt hold bestående af dobbelt PL-bronzevinder Stinna Tange Kaastrup (grad II) på Horsebo Smarties, mesterskabsdebutant Tobias Torning Jørgensen (grad III) på Bruunholm Caribian, PL-sølvvinder Susanne Jensby Sunesen (grad IV) og CSK’s Que Faire og flere gange PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov (grad IV) og Aros A Fenris.

”Vi glæder os meget til EM i Gøteborg.  Efter en målrettet træningsindsats er alle fire ryttere topskarpe, når det går løs på mandag. Vi tager til Sverige fredag og får dermed er par dage til at ryste transporten ud af kroppen og lade op til tre dages intensiv konkurrence. Vi håber på medaljer, og rytterne og deres teams er meget motiverede for at indfri forventningerne,” siger landstræner Astrid Gemal.

62 atleter er til start og konkurrerer om ikke mindre end et holdmedaljesæt og 30 individuelle medaljer fordelt på de fem grader, som paradressur-rytterne er inddelt i efter graden af deres handicap. Danmark har en stor tradition for at tage flere medaljer ved de internationale mesterskaber, og særligt Stinna anses internationalt for at være en stærk medaljekandidat. Mandag rider ekvipagerne individuelt program om de første individuelle medaljesæt i hver grad. Tirsdag er der holdmedaljer på spil i team-programmet, og det er holdets tre bedste resultater, der samlet udgør holdresultatet. Onsdag rider de 8 bedste fra de individuelle programmer så kür-programmer til musik (i hver grad) om de sidste individuelle medaljesæt.

EM
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, DM 2017 (foto: Dansk Ride Forbund)

Tid, præcision og skarphed bliver afgørende på springbanen
Årets mest udfordrende springbaner venter rytterne og deres heste på Ullevi Stadion i næste uge. Danmarksmester Thomas Sandgaard på Amarone og Thomas Velin og Chopin van Het Moleneind, der begge var med til sikre Danmark hjemmebanesejren i Nations Cuppen ved Equitour Aalborg i starten af juni, er klar for Danmark, hvor de flankeres på landsholdet af Andreas Schou på Hazel BS, Rikke Haastrup på Charleston K og Søren Pedersen på Tailormade Chaloubet. Hvilke fire af ekvipagerne, der skal repræsentere Danmark, afgøres efter tirsdagens opvarmningsklasse.

”Både ryttere og heste er i topform, og alle er super motiverede for ride ind på Ullevi Stadion og springe for Danmark.Det er fem rutinerede ryttere, som vi sender afsted, som alle har erfaring fra store mesterskaber. Konkurrencen er benhård, og alt er på spil fra start, så vi skal være knivskarpe allerede fra den første dag med tidsspringning. Vi er oppe mod nogle hold med meget hurtige ekvipager, men vi rider vores chance fra dag 1 og går benhårdt efter at komme videre til finalen i nationsspringningen,” siger landstræner Lars Pedersen.

Skarpheden skal være på plads fra onsdag, hvor en krævende tidsspringning venter. Der springes på en 1,50 m høj bane, hvor tiden er afgørende og omregnes til fejl iht. afstanden til den vindende rytters tid. Resultatet tæller både i holdmesterskabet og det individuelle mesterskab. Torsdag springer alle holdene første del af holdkonkurrencen, der springes på en 1,60 m høj bane, hvor fejlene er afgørende. Herfra går de 10 bedste hold (baseret på holdenes tre bedste resultater fra tirsdag og onsdag) til holdfinalen fredag, der igen springes på en 1,60 m højbane, hvor fejlene er afgørende. Holdfinalen er også åben for ryttere, der individuelt er i top 50, såfremt de ikke er kommet videre med deres hold. Herefter uddeles holdmedaljerne til de hold, der samlet har færrest fejl efter alle tre runder (tre bedste resultater tæller). Søndag er de individuelle medaljer på spil, og det er de 25 bedste fra de foregående runder, der får lov at være med i finalens første runde. Herfra går de samlet 12 bedste videre til 2. og sidste finalerunde, hvor medaljerne afgøres. Begge finalerunder springes på en 1,60 m høj bane.

EM-program med dansk deltagelse

Mandag 21.

9.00 – 16.45 Paradressur Indv. Grad IV og V Heden

9.00 – 17:45 Paradressur Indv. Grad I, II og III Heden

Tirsdag 22.

9.00 – 16.45 Paradressur Hold Grad IV og V Heden

9.00 – 18.45 Paradressur Hold Grad I, II og III Heden

15.00 – 22.15 Dressur, GP hold dag 1 Ullevi

Onsdag 23.

8.45 – 13.30 Springning, indled. tidsspring (indv. + hold) Ullevi

9.00 – 15.30 Paradressur, kür Heden

15.00 – 23.00 Dressur, GP hold dag 2 Ullevi

Torsdag 24.

13.30 – 18.00 Springning, (indv. + hold dag 1) Ullevi

Fredag 25.

11.45 – 18.00 Dressur, GPS Ullevi

20.30 – 00.00 Springning, (indv. + hold dag 2) Ullevi

Lørdag 26.

14.30 – 18.00 Dressur, Kür Ullevi

Søndag 27.

14.00 – 17.00 Springning, (indv. finale) Ullevi

EM i Göteborg

 Pressemeddelelse Dansk Ride Forbund

Se med på FEI TV >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce