En tredjedel for tunge til deres heste: England handler

Undersøgelser har vist, at der er en sammenhæng mellem sundhedsproblemer som halthed og rygsmerter hos heste og overvægt hos ryttere. En tredjedel af amatørrytterne i en engelsk undersøgelse var for overvægtige i forhold til deres heste, og det engelske rideforbund kigger på muligheder for at indføre retningslinjer på området. Den 4. december skal emnet debatteres ved et åbent møde i Stoneleigh Park, og informationer, der er indsamlet siden projektets start samt input fra officials, skal fremlægges.

Undersøgelse af overvægt blandt ryttere
En af forskerne bag undersøgelsen Hayley Randle siger: ”Mange er tilbøjelige til at tro, da heste jo er store dyr, at de har fint, og derfor tager de ikke stilling til rytterens vægt. Men sundhedsmæssigt kan konsekvensen være stor og ske hurtigt.”

Undersøgelsen, der er publiceret i Journal of Veterinary Behaviour, gennemgår 152 heste og deres voksne ryttere fra engelske stalde i Devon og Cornwall. Retningslinjer fra de veterinære myndigheder fastslår, at ryttere bør veje mindre end 10% af hestens vægt. Men forskerne fra Duchy College i Cornwall fandt, at kun 5% af rytterne bestod dette kriterium. 32% af rytterne vejede mere end 15% af hestens vægt – et niveau, der anses for at udgøre en sundhedsrisiko. 63% lå mellem 10-15% af hestens vægt – et niveau, der betegnes ’tilfredsstillende’.

Hayley Randle, der sammen med Emma Halliday stod for undersøgelsen, mener, at retningslinjerne bør følges op, således at hestene beskyttes mod overvægtige ryttere. Hun tilføjede:

Problemet er, at dette vægtforhold ikke er almindeligt kendt i hestekredse. Rytterne er generelt set for overvægtige i forhold til deres heste. Jeg antager, at det er en konsekvens af, at vor gennemsnitlige vægt går op. Det er helt sikkert et sundhedsproblem. Retningslinjerne er ret vide.”

Keith Chandler, formand for British Equine Veterinary Associaltion siger, at dyrlægerne i organisationen bruger en stor del af deres tid på at behandle halthed og rygproblemer, som tit skyldes forkerte ryttere på forkerte heste. Han tilføjer:

Mange rideskoler er meget bevidste om disse problemer og ved, hvilke ryttere der kan ride på hvilke heste, men der er nogle hestefolk, som måske ikke helt forstår problemstillingen. Det er en diskussion, som bør tages op i branchen.”

Læs mere om mødet den 4. december.

Kilde: Dailymail.co.uk, theshowingregister.co.uk, bef.co.uk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce