EQUITANA 2023: Sport og avl, show og shopping

Programmet for verdens hesteudstilling fra den 9. til den 15. marts er særligt flerfacetteret. Fra træning til avl vil det bedste fra alle sektorer være repræsenteret i Essen.

Spændende sport, spektakulære shows og en uovertruffen shoppingoplevelse er, hvad Equitana har at tilbyde næste år. Fra trailere til tilbehør, fra særlig foder til hele staldbygningssystemet vil nationalt og internationalt anerkendte mærker være repræsenteret med deres produkter og innovationer på verdens hesteudstilling. Topryttere og internationalt eftersøgte trænere giver tips til hestevenlig træning. I konkurrencer og konkurrencer konkurrerer succesfulde atleter og unge talenter i forskellige discipliner, og i Hop Top Show beviser eftertragtede kunstnere fra hele Europa, at selv det umulige er muligt i forholdet mellem mand og hest.

Fremtiden for avl

Fremtiden for avl er det vigtigste emne på Equitana tirsdag den 14. marts. Velkendte stutterier og private stationer vil vise hingste fra deres stærkeste side i et show præsenteret af Marstall. Ud over kraftfulde bevægende varmblod og typefulde ponyer til sport vil koldblodede heste, gaitede heste og andre små heste racer også imponere med deres kvalitet.

Statens Stutteri i Nordrhein-Westfalen vil vise deres hingste i forskellige programemner. Varmblodene beviser sig i arenaen og ved springet, og koldblodede heste viser også deres muskler. Typiske hingste fra anerkendte linjer og med Hanoverian, Holstein eller Westphalian brand er specialiteten på Rüscher-Konermann hingstestationen. På Equitana vil de præsentere et eksklusivt udvalg fra deres brede portefølje med udvalgte fædre. Elegante atleter med imponerende stamtavler og de bedste dispositioner for dressur, spring og eventing er på Hoffrogge hingstestationen. Familieforetaget fra Dorsten præsenterer nogle særlige talenter på Equitana med deres fordele for de forskellige discipliner. Ydelsesorienterede og højt succesrige pony-fædre vil blive præsenteret af Ferienhof Stücker og Gestüt Bönninger.

Andre opdrættere og private hingsteejere vil også præsentere fremragende islandske hestefædre og godkendte fædre til avl af Haflinger og Shetland heste.

Læs Også: Fantastiske dage – fremragende program

Som den yngste gaitede heste race, vil Aegidienbergerne fejre deres 40-års jubilæum på Equitana. International Gaited Horse Association vil fokusere på racens alsidige talenter og imponerende udvikling. Walter Feldmann præsenterede den første af sin art på Equitana i 1983 med Primero og skabte en del opsigt.

Dressur i alle facetter

Inden for disciplinen dressur er der etableret flere forskellige metoder og tilgange. Programmet på søndag den 12. marts vil gøre de forskellige koncepter, deres ligheder og forskelle synlige gennem et særligt program. For første gang vil fire prominente instruktører præsentere deres respektive principper og ved hjælp af eksempler demonstrere, hvordan de kan implementeres i praksis. Dressurtræner Dr. Britta Schöffmann står for den traditionelle dressurtræning i henhold til kriterierne i træningsskalaen: For hende er takt, smidighed, impuls, rettelse og samling styrende værdier for træning og udvikling af heste.

Richard Hinrichs udtrykker den klassiske-barokke ridekunst. Han dedikerer sig med stor passion til træningen af heste op til høje skole – både fra jorden og under sadlen. Når han træner ryttere, lægger han særlig vægt på en psykologisk balance for at kunne kommunikere med hesten på en forståelig måde og via de fineste hjælpemidler.

Som grundlægger af akademisk hestekundskab kommer Bent Branderup til Essen. For ham skal dressur primært tjene hesten og ikke omvendt. De forskellige lektioner op til høje skole er ment at bringe hesten i balance og hjælpe den med at forblive smidig og sund.

Glem ikke at opleve det bedste inden for hesteverdenen samlet på Equitana 2023. Fra træning til avl, fra spektakulære shows til en uovertruffen shoppingoplevelse, er det en begivenhed, du ikke vil gå glip af.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce