Europamesterskaberne i Ridderdyst 2023 indtager Spøttrup Borg til sommer

PRESSEMEDLESE

Riddere fra hele Europa. 20.000 tilskuere. Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Scenen er i dén grad sat til EM i Ridderdyst, som for tredje gang afholdes i Danmark – nærmere betegnet på Spøttrup Borg i uge 30. De mange fantastiske kampe kombineres med et stort middelaldermarked, der byder på både underholdning og et stort food court med middelaldergourmet.

I dagene fra den 24. – 28. juli danner Spøttrup Borg rammen for Europamesterskaberne i Ridderdyst 2023. Det sker i forbindelse med Museum Sallings årlige middelaldermarked, Bispens Marked. En af favoritterne ved Europamesterskaberne i Ridderdyst er den danske ridder Ole Bach, der er regerende europamester.

Europamesterskaberne i sportsgrenen Ridderdyst finder sted hvert fjerde år, så det er bestemt ikke hvert år, man kan høre riddernes kamp- og sejrsråb gjalde fra Museum Sallings middelalderborg Spøttrup Borgs turneringsbane. Når Europamesterskaberne i Ridderdyst 2023 løber af stablen denne sommer, deltager ryttere fra hele Europa.

Museumschef Per Lunde Lauridsen udtaler: ”Vi er stolte over, at The International Jousting Association i samarbejde med os har valgt at placere EM 2023 på Spøttrup Borg! Vi glæder os meget til at byde riddere fra hele Europa velkommen på Borgen.”

Museumschefen fortsætter: ”Det bliver drabelige kampe med lansen mand mod mand og samtidig udsættes hest og rytter for en række prøvelser, der kræver stort samarbejde. Det bliver spændende at følge med i, om den regerende europamester Ole Bach, som er fra Danmark, kan genvinde europamesterskabet eller om en af de øvrige storfavoritter – den norske mangeårige ridder Arne Hagerup – løber med titlen.”

EM2016 dystridt d

Discipliner i middelalderens ånd

Ved Europamesterskaberne i Ridderdyst 2023 skal ridderne kæmpe i flere discipliner blandt andet; Skill-at-Arms og dystløb. I disciplinen Skill-at-Arms udfordres rytter og hest i en række prøvelser, der kræver et solidt samarbejde. Blandt andet skal ridderen til hest hugge et æble over med sværd, manøvrere en fire meter lang lanse igennem en lille ring og springe over komplicerede forhindringer imens. I den klassiske ridderdisciplin dystløb får både riddere og publikum pulsen op, når to riddere skal galopere mod hinanden med skjold i den ene hånd og lanse i den anden med målet om at ramme modparten.

Hvis man tror, at disciplinerne er skuespil eller en forfinet udgave af middelalderens barske ridderturneringer, kan man godt tro om igen. For både regler, lanser og udstyr er stort set de samme i dag som de var i middelalderen. Hvis man er i tvivl om kampenes alvor, kan man blot se på riddernes rustninger efter dystløbet, der tydeligt er mærkede af lansernes slag.

Danmarks bedst bevarede borg som kulisse

Danmarks bedst bevarede middelalderborg, Spøttrup Borg, danner perfekte og autentiske rammer om Europamesterskaberne i Ridderdyst 2023.

Samtidig med EM forvandles parken omkring borgen til Bispens Marked, der er Vestjyllands største middelaldermarked. Bispens Marked afholdes hver sommer af Museum Salling og er en skøn blanding af handelstelte med godt håndværk, madboder med lækkerier fra fortiden, formidlingen af borgens historie og selvfølgelig; underholdning.

Fredag og lørdag er Bispens Marked desuden vært for en turnering i middelalderkampsport. Krigere i fuld rustning kæmper til fods med sværd og skjold om titlen som mester af ”Spøttrup Borg Open”. Krigerne har trænet som gale for at være med i turneringen, hvor det handler om både rå styrke og god teknik.

Bispens Marked afholdes i år fra den 24. til den 29. juli.

Europamesterskaberne i Ridderdyst foregår fra den 24. til 28. juli med den store finale om aftenen den 28. juli.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce