Få forbedret din procent med disse fem tips!

Hvem kender ikke følelsen af at have haft et godt ridt, men efterfølgende kigge frustreret på de 53%, man er blevet belønnet med og placeringen som tredjesidst? Eller 65%-barrieren der bare ikke vil brydes? Dit ridt er “tilfredsstillende”, men bare ikke “godt”. Når man taler om dressur, taler man også om harmoni. Nogle gange i hvert fald.

Hvad er det der gør forskellen? Nogle gange er det bare de små ting. Hvis du er “mindful” omkring din ridning og er opmærksom på hvor du vinder pointene, er det muligt at booste dem med et par point. Og alle ved, at det er de små ting der tæller i dressur!

Fem tips til at forbedre dine procenter 

1. Altid vær obs på din fri skridt

Denne øvelse bliver igen og igen undervurderet af ryttere. Mange bruger muligheden til lige at slappe af og lade deres hest gå for lange tøjler – husk, det er en lang tøjle, ikke en løs en. Hold fremdriften på din hest, og om ikke andet, skub den mere frem end normalt.

Annonce

Tip: Her går du efter de lange skridt og gode stræk, så øv øvelsen hjemme, så du er sikker på din hest ikke begynder at lunte.

2. Rid præcist!

Simple ting som at lave din volte de rigtige størrelser, vil forbedre dit resultat. Kritikker vil ofte sige ting som “ikke helt til bogstavet” eller “volte for lille” – dommeren kan ikke dømme en 15 meter volte, hvis den er 20 når du viser den.

LÆS OGSÅ: Dressur skal se let ud – men det er det ikke

3. Læs direktionerne

Direktionerne til øvelserne ses lige ved siden af, og siger ting som “overgang”, “rytme,” osv. Nogle gange er de meget detaljerede. Når du går igennem kritikken, så bid mærke i hvad dommeren kigger efter. Du vil se at for eksempel overgange og bøjning er noget der bliver lagt stor vægt på.

Annonce


Tip: Nogle gange kan dommerens underskrift være lidt svær at tyde. Gem din kritik, skriv navnet nedenunder underskriften, og hvis du en dag står over for samme dommer, da kig på kritikken og se hvad lige præcis den dommer lagde mest vægt på.

4. Brug hele banen

Selvfølgelig skal du bruge banen hele vejen rundt. Dog kan du nemt se hvad dommeren kigger mest efter. Hvis din øvelse siger “RMC, middelskridt,” efterfulgt af “C, Arbejdstrav,” og direktionerne ude i siden viser at dommeren mest kigger på overgangene, brug da dine hjørner til virkelig at få hesten korrekt bøjet, og lavet en god overgang.

5. Hav fokus på din opstilling

Mange mennesker har tendens til at blive anspændte under et stævne, især hvis deres hest er frisk eller spiller op – eller bare det at de mærker et pres på sig selv. Det resulterer i at en masse ryttere har tendens til at læne sig for langt frem, kigge ned og have spændte skuldre – en typisk forsvarsposition. Dette påvirker ikke kun din score, men den gør det også sværere for dig at bruge dine hjælpere korrekt.
Tip: Hovedet op, skuldrene tilbage og sæt dig ned!

Vi håber at disse tips er brugbare og at du med tiden får de resultater, du drømmer om.

Gendelt artikel fra april 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce