Får din hest væske nok, når I er til stævne?

Annoncørbetalt | NAG

Det er en evig bekymring for danske hesteejere, hvordan de sikrer, at deres hest får nok at drikke, når de er på farten til stævner og andre begivenheder. Det kan også være en stor udfordring, for i takt med at aktivitetsniveauet stiger, så falder mange hestes lyst til både at indtage væske og føde. En dårlig kombination, da de netop har brug for det, for at præstere deres allerbedste.

Den hårdtarbejdende hest har brug for MEGET vand

Bianca Bagge er militaryrytter på internationalt plan og er derfor ofte afsted med sine heste. Hun kender alt til problemet med at få hestene til at drikke og spise:

Mine heste drikker desværre meget sjældent under transport, og når vi er til stævne. Specielt når vi er i udlandet, hvor vandet smager anderledes, kan det være svært at få nok i dem. Dette er selvfølgelig langt fra optimalt, da de skal præstere på højt niveau og ofte under høje temperaturer.

Og det er nemlig så utrolig vigtigt med væsken. En hest på 550 kg drikker faktisk omkring 20 liter om dagen bare til vedligehold. Når den arbejder hårdt, og det samtidig kan være varmt og fugtigt vejr, stiger vandbehovet betydeligt, og den kan svede op mod 15 liter i timen. Det er klart, at det kan give visse udfordringer at nå op på den korrekte mængde væske, hvis man er meget på farten i halvstressede situationer. Derfor er det også nødvendigt, at det vand, der bliver tilbudt, er indbydende i rene beholdere og tempereret.

Bianca Bagge ses her på hesten Incredible B, der ofte yder meget hårdt arbejde og derfor har ekstra meget brug for et godt og stabilt væskeindtag. Foto: Ali Araghi

Vil du læse mere om den store betydning vand har for heste, så tjek også vores artikel Vand – hvorfor er det så vigtig?

Gør det lækkert at indtage væske

Bianca Bagge har derfor også fundet sin helt egen metode til at gøre væskeindtaget mere indbydende for sine heste.

Mine heste er desværre ret kræsne, både når det kommer til vand og mad. De vil ikke indtage almindelig Mash, fordi de ikke gider det, når det er for vandet. Derfor giver jeg en blanding af roepiller, lucernepiller og HorsePro Fiber Mash, der opblødt indeholder rigtig meget væske. Alle produkter kan købes hos NAG og udgør en meget prisfornuftig blanding ift. andre fancy løsninger. Mash er desuden velegnet til at blande elektrolytter i, hvis man har en kræsen hest.

Her kan du se Biancas blanding måske til lidt inspiration? Foto: Bianca Bagge

Bianca tilføjer, at alle hendes heste får en lille portion af blandingen i deres foder til dagligt. Under transport og til stævner får de altid først tilbudt friskt vand og efterfølgende den grødede blanding flere gange dagligt og spiser det med stort velbehag.

Dette har virket super godt for mig og mine heste, og netop fordi der er et lavt indehold af sukker og stivelse i alle tre produkter, gør det, at jeg ikke er bange for, at de får for meget energi.

Bianca Bagge

Mash kan være vejen frem

Amanda Kalmeyer er distancerytter på højt plan, og til stævner går hendes heste op til 120 kilometer per dag. Her er det altafgørende, at de får den væske, de har behov for:

Som distancerytter skal vores heste holde til en lang konkurrencedag med mange kilometer, hvor de skal præstere i mange timer. Jeg bruger Mash i de forskellige indlagte pauser (vetgaten), inden vi skal videre ud på næste etape.

Amanda Kalmeyers heste elsker smagen af Mash, og hun bruger det udover til konkurrencerne også som forkælelse, når der skal hygges ekstra i stalden. Foto: Erika Kalmeyer

Amanda lægger vægt på, at den Mash, hun bruger, er fiberrig, velsmagende og bidrager til hestens væskebalance. Selv benytter hun produkterne fra HorsePro – også i hverdagen under de længere træninger, hvor hun tilbyder sine heste det i de simulerede pauser.

Lidt om produktet

HorsePro’s Mash støtter den gode mikroflora i tarmen og dermed en sund fordøjelse. Mashen giver ligeledes en langsomt frigivende energi.

De vigtige urter i Mash:

  • Rosmarin understøtter kredsløb, nervefunktion og fordøjelse.
  • Bukkehorn understøtter appetitten, ædelysten og blodsukkerbalancen. Indholdet af saponiner, flavonoider og fibre er med til at vedligeholde stortarmens funktion og immunforsvaret.
  • Mynte understøtter appetit/ædelyst samt fordøjelsessystemet.
  • Brændenælde er rig på C-vitamin og mineraler. Brændenælde understøtter kredsløb.
  • Oliven og vin indeholder forskellige specifikke vand-og fedtopløselige polyphenoler, som har antioxidativ virkning.
 

Hvilken Mash skal du vælge?

Fiber Mash har markedets laveste stivelses- og sukkerindhold, der gør, at ALLE heste kan tåle det. Foto: Privat
Mash Deluxe har et lavt til moderat indhold af stivelse, men er stadig kornfri. Stivelsen kommer fra lækre mikroniserede ærteflager og majsflager, der sikrer høj fordøjelighed og kan hjælpe med at fylde energidepoterne op efter ridning. Lækre hyben- og gulerodsflager tilfører gode naturlige vitaminer og antioxidanter for optimal velvære for hesten. Foto: Privat
NAG’s HorsePro foderserie er danskproduceret, GMO-fri og forhandles hos over 30 forhandlere landet over. Fokus ligger på en sund hest gennem kvalitetsråvarer, organiske mineraler, gærkulturer og lavt sukker/stivelses-indhold. Foto: Privat

Gå ikke glip af endnu mere viden om heste og deres behov for vand lige her: 6 spørgsmål om hestens væskeindtag, du bør kende svarene på


Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce