FEI: Forbillede for ligestilling

Med hensyn til ligestillingsdebatten blandt kønnene er det få organisatoner, både inden og uden for sport, der kan konkurrerer med FEI.

I en tale ved den nylige IOC / ASOIF IF Gender Equality i Leadership Forum skitserede FEI’s formand Ingmar De Vos hvor langt vi er fremme i forhold til ligestilling.

De Vos kalder FEI “gender champion”, og han understregede, hvordan kvinderne gennem årene er kommet mere på banen igennem årene, frem til i dag hvor der “simpelthen ikke er nogle forskelle på kønnene længere.” 

En revolution 
Hvis man spoler tilbage til midten af det 20. århundrede, var det dog ikke sådan det så ud. Kvinder fik nemlig først lov til at konkurrerer i dressur i 1952, i spring i 1956 og eventing i 1964 – men hvis man spoler frem til i dag, ser man kvinder og mænd konkurrerer på samme niveau og ride efter de samme medaljer, både til små stævner og til De Olympiske lege.

 

Ja, i vores sport er vi så heldige at have en partner – hesten – som gør meget af det fysiske arbejde,” sagde De Vos. “Men at opbygge denne ligestilling mellem kønnene, havde ikke noget med fysikken at gøre. Det handlede om retten og bekræftigelse af kvinder i en sport der hidtil havde været et mandsdomineret miljø.”

Så ligegyldig hvor absurd det måske lyder, gik vi igennem en kønsrevolution for årtier tilbage, simpelthen fordi vi havde en sport der tillod det og det var nødvendigt at det skete. Det der skete for et halv århundrede siden var i virkeligheden banebrydende og det kan helt klart ses mærkes i vores sport i dag.”

Flot rekord
I en tid hvor ligestilling mellem kønnene er i fokus, kan FEI også her vise en flot fordeling af ligestilling i deres administration. FEI havde nemlig kvindelige formænd 28 år i træk, fra 1986 til 2014.

Der er i alt 90 ansatte hos FEI, to tredjedele er kvinder, og 60% af de ledelsesmæssige stillinger er også besat af kvinder.

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce