Rosenknopper og fletninger – de flotteste teknikker

De sociale medier bugner med de smukkeste versioner af fletninger og rosenknopper. Om du er til små og elegante eller store og fyldige, findes der lette metoder til alle typer rosenknopper. Det samme gælder om du er til fletteteknikker med elastikker eller nål og tråd. Inspireret af tidens tendenser har vi samlet de flotteste og mest detaljerede måder at flette på, som du nærmest ikke kan undgå at blive inspireret af.

Annonce

Læs også: Tip: Fjern nemt burrer fra hestens man og hale.

Springknopper

Vi starter herhjemme med Horsegroom Denmark. Her et eksempel på klassiske springrosenknopper, som vi er ret vilde med. Du kan lave dem med både elastikker og nål og tråd. Disse ligger ned til højre, men du kan også sagtens lave dem opretstående eller til venstre, alt afhængigt af hvilken side din hests man falder til.

Sådan gør du:

Roseknopper til den lange og fyldige man

Har du en hest med en lang og kraftig man, tænker du måske, at det er umuligt at flette rosenknopper. Men fortvivl ikke, for her er en ret nem teknik til at få de rosenknopper til at sidde lige i skabet, uden at de bliver for store og grimme.

Sådan gør du:

Læs også: 20 fascinerende facts om hestens hale.

Scallop-teknikken

Denne teknik er så fin! Det engelske navn for denne type rosenknop er ‘Scallop Braids’, hvilket betyder noget i retningen af ‘kammuslingefletning’. Der findes et utal af versioner af denne teknik, som både er smukke og lette at gå til. Teknikken består i, at du laver et enkelt buk på din fletninger, så de bliver til rosenknopper, og folder den resterende ende i en bue over i næste rosenknop. Man kan både anvende nål og tråd og elastikker.

Scallop-teknikken med nål og tråd:

Scallop-teknikken med elastikker:

Firefletningen

Vi øger sværhedsgraden lidt og introducerer firefletningen. Den er særlig god til heste med lang man. Teknikken består i, at du fletter med fire totter i stedet for tre. Men det kræver nok lidt øvelse, før den sidder lige i skabet.

Sådan gør du:

Er du også blevet inspireret til at kaste dig ud i scallopteknikken eller en gang springknopper? Så vil vi meget gerne se dem! Du kan sende et billede til os eller tagge os på instagram. Vi hedder malgretout.dk.

Annonce

Læs også: Gør det lettere at lave flotte rosenknopper

Gendelt artikel fra september 2019

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce