Fotoreportage: Hesten i byen

Af fotograf Erik Kunddahl

Hesten har til alle tider været brugsdyr for os mennesker. Siden tidernes morgen har vi siddet på ryggen af den, og den har tillidsfuldt båret os igennem krige, i jagten efter føde og mellem A og B. Kort sagt; hesten har gjort det nemmere for os mennesker at være, når ja, mennesker. Hesten har stolet blindt på os og trofast fulgt med, når vi har taget den ind fra marken og ind i ridehuset, og dermed ændret dens rolle fra brugsdyr i landbruget til sportsbrug på under 100 år.  

Dette er præcis de tanker, der ligger bag Erik Kunddahls smukke og medrivende fotoreportage, Hesten i byen. Her har Erik fotograferet den anerkendte militaryrytter Vicky Mathiesen og hendes smukke kastanjebrune vallak, Dejo, forskellige steder i København. Formålet med reportagen er at bringe hesten tilbage i byen, som den var for blot 100 år siden, og med dette at vise, hvor meget hesten tilpasser sig de omgivelser, vi mennesker placerer den i. Om det er land eller by – hesten følger os, hvor det skal være.  

Erik Kunddahl fortæller med stor passion om, hvordan han for år tilbage fik idéen til den smukke billedserie. Det kom sig af, at han havde et fotoshoot med den professionelle hestegroom Tina Dufour og hendes hest i hjertet af København. På et tidspunkt holdt de en pause i fotoshootet, og Tina stillede sin hest på et lille stykke græs i baghaven af en bygning. Hesten gik tillidsfuldt i gang med at græsse. Det fik Erik til at tænke over det helt specielle bånd, der eksisterer mellem hest og rytter. At hesten, uanset omgivelserne, i så vid udstrækning som muligt, forsøger at tilpasse sig, når blot dens menneske er der til at fortælle den, at her er der sikkert og trygt. Om det så er på en mark eller i en hektisk storby er hesten vores tro følgesvend.  

Et andet budskab, som Erik ønsker at få frem med fotoreportagen, er, at byrummet og hestelivet i langt højere grad end tidligere er en integreret del af hinanden. Hvor hesten før i tiden hørte til langt ude på landet, har vi den i dag opstaldet så tæt på byen som muligt – for vores egen bekvemmeligheds skyld. Vi er rykket ind til byerne – og hesten er rykket med.  

Som en klog mand engang sagde: Billeder fortæller mere end 1000 ord. I dette tilfælde fortæller det os om menneskets forhold til hesten.  

Bag om projektet: 

Vi har talt med Erik Kunddahl i forbindelse med projektet Urban Equine Lifestyle. Projektet startede tilbage i år 2017. Erik har fotograferet heste og ryttere ved et utal af forskellige seværdigheder rundt omkring i den danske hovedstad. I serien har han blandt andet taget billeder ved Tivoli, Fisketorvet, Amalienborg og Christiansborg. Du kan se mange flere billeder på hans facebookside Kunddahl Graphic & Photography.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce