Foula: Øen med flere ponyer end mennesker

Der bor blot omkring 30 mennesker på den øde og vindomsuste ø, der ligger i nordatlanterhavet. Øen, der hedder Foula, er en del af Shetlandsøerne og på lige netop denne ø, kan du gå langt omkring uden at møde et eneste menneske. Til gengæld er der rig mulighed for at støde ind i én af de hundredvis af shetlandsponyer, som bor på øen.

Læs også: Mød den lille med seje shetlandspony 

Den mest øde ø i England
Hvis du trænger til at komme lidt væk fra hverdagen – så overvej at besøge øen Foula. Faktisk er Foula den mest øde ø i England – og det siger i virkeligheden ikke så lidt – da Shetlandsøerne som Foula hører under – bestemt heller ikke er overrendte. Foula byder på et charmerende landskab, hvor du kan nyde synet af skarpe klippeskrænter, græsklædte skråninger, masser af vildt dyreliv og traditionsrig kultur – det er bare ikke sikkert – at du kan komme til øen.

Du kan kun rejse når vejret er med dig
Hvis du beslutter, at du vil besøge Foula, kræver det måske lidt tålmodighed med vejrguderne – som skal være på din side – hvis du skal have succes med at komme til øen. Skal du afsted, skal du enten tage en færge fra en af de større øer, der grænser op til Foula eller også, skal du tage et af de fly, der har direkte afgange til øen et par gange om ugen. For begge transportveje gælder det, at der skal være mildt vejr, før det er muligt at rejse.

Hvaler, venlige fastboere og hundredvis af shetlandsponyer
Når du på et tidspunkt når frem til den lille, øde oase, er der masser at se på øen med de mange ponyer. Her kan du ud over de mange hundrede lokale shetlandsponyer også se være heldig at se spækhuggere og arktiske fugle. Du kan indlogere dig på et af de lokale bed and breakfast eller leje en lille, lokal hytte. Fra dem, der har været der, siges det, at et besøg på Foula er ren magi.

Se, de flotte fotografier med ponyer og smukt landskab fra Foula her.

Kilde: The Huffington Post

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce