Fuld fart i Abu Dhabi – FEI Nations Cup åbnet med et brag

Den 42-årige Samantha McIntosh red sig til sejr i det nervepirrende Longines FEI Nations Cup åbningsstævne, som blev afholdt i Abu Dhabi i lørdags. Samantha red for det New Zealandske hold, og stævnet var det første kvalifikationsstævne ud af tretten i den nye verdensomspændende serie.

McIntosh satte punktum i omspringningen, hvor hun red mod Irlands Shane Breen – her havde begge lande tolv fejl efter de første to runder. Italien kom på tredje pladsen, mens værtsnationen, Schweiz og Saudi Arabien delte stævnets fjerde plads. De to mellemøstlige lande optjente point nok til at kvalificere sig til Longines FEI Nations Cup finalen, som afholdes i Barcelona i oktober.

Samantha McIntosh fortalte efterfølgende, at sejren var uventet for hende. Sammen med hendes holdkammerater spekulerede hun på, om de lige havde skrevet historie, ved at være de første til at vinde et FEI Nations Cup stævne for deres land:

”Det er helt uvirkeligt – det var som at se en film. Helt oprigtigt, så troede jeg faktisk ikke at vi kunne gøre det!” fortalte hun.

Den første på banen fra det New Zealandske hold var den dobbelt-olympiske rytter Daniel Meech, herefter fulgte den 47-årige Richard Gardner trop.

”Gardner har ikke så stor erfaring, og det samme gælder for hans est, men de har været en ekvipage siden Calisto var ung, og de kender hinanden ud og ind. Han tror så meget på hans hest, og han var meget taknemmelig for at få muligheden for at vise deres værd,” fortalte McIntosh om Richard Gardner og hans hest Calisto. ”Bruce Goodin er vores klippe på holdet. Han har lånt hesten, og red den for første gang her til stævnet. Han var bare fantastisk!” sluttede hun.

New Zealand, Saudi Arabien, Irland og Italien delte ellers første pladsen halvvejs gennem stævnet, hvor alle landene havde fire fejl på tavlen. Det endte dog med at Saudi Arabien mistede taget om banen. Italien lå ellers lunt i svinget til at komme med i omspringningen, men da holdlederen fra det italienske hold, Natale Chiaudani og den nittenårige Almero fik to fejl i deres runde, blev udfaldet at det var McIntosh der skulle ride mod Breen i den tredje runde, der denne gang var mod uret.

Da McIntosh allerede havde redet fejlfrit med hendes femtenårige hingst Check In, var hun garanteret på at få halvdelen af den €50,000 bonus, der bliver givet ved to fejlfrie runder. Pengene skulle deles med den irske rytter David Simpson, som red på hesten Keoki.

McIntosh sørgede da også for at slutte med et brag, da hun kvitterede med endnu en fejlfri runde og tiden 40.16 sekunder. Da Breen tog en bum over tredje spring med hesten Laith, og derved fik i alt sytten fejl for det samlede hold, var der ingen vej tilbage – og New Zealand tog sejren.

Læs mere.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce