Annonce

Jeg er eksamineret fysiurgisk hesteterapeut ved Center for Dyreterapi i 2015. Derudover er jeg autoriseret fysioterapeut og uddannet på UCL erhvervsakademi og professionshøjskole i 2019.

Jeg har altid haft en stor passion for heste og i 2013 besluttede jeg mig for at min hobby også skulle være min profession og kommende levevej.

Jeg drømmer om at kunne hjælpe hest og rytter, så de finder den balance, hvor begge fungerer optimalt og udgør en perfekt, balanceret og holdbar equipage.

Fysiurgisk hesteterapeut
Anne-Marie Stenholm

+45 31404984

Kranio Sakral Terapi (KST)

I kranio sakral terapi er det fortrinsvist kranieknoglerne og korsbenet, der påvirkes. Her arbejdes med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden. Disse blide påvirkninger er rigtig gode til sensitive heste, som let stresser op ved hårdere tryk. Kranio sakral terapi kan bruges overalt på kroppen og har også afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd.

Massage

Grundstenen i en fysiurgisk hesteterapeuts arbejde er hestemassage. Uanset hvilke problemstillinger din hest måtte have, vil en fysiurgisk hesteterapeut inkludere massage. Massage løsner muskelspændinger, blødgør muskulaturen og hjælper med at frigive ophobede affaldsstoffer. Selv små spændinger kan have betydning for hestens bevægelse og præstation, hvilket betyder, at massagen i sig selv kan gøre en stor forskel for hestene. Jeg arbejder primært med fysiurgisk massage og bindevævsmassage. I de fleste tilfælde vil massagen blive suppleret med et eller flere af mine andre redskaber.

Ledmobilisering

Ledmobilisering skal ikke forveksles med kiropraktik eller andre manipulationsformer. Ledmobilisering er blidere teknikker, som gennem bevægelse af hestens knogler og led, kan afhælpe låsninger og nedsat bevægelighed i led. Ved større problemstillinger, som ligger ud over ledmobiliseringens evner, henviser jeg ofte til dyrlæge, kiropraktor eller fysioterapeut.