Galophest pensioneret som 3 årig, tjener mere end Neymar

En af verdens bedste væddeløbsheste gennem de sidste 20 år blev den 13. oktober 2009 pensioneret, kun 3 år gammel. På det tidspunkt var den kun 3-årige galophest ubesejret i 2009 sæsonen og havde vundet seks af de højest rangerende væddeløb det år (2000 Guineas UK, Epsom Derby USA, Eclipse Stakes at Sandown Park UK, International Stakes at York UK, the Irish Champion Stakes/Leopardstown IRE, Prix de l’Arc de Triomphe/ France.

Træner John Oxx og ejer Christopher Tsui besluttede at pensionere den succesfulde hest og i stedet bruge den som avlshingst.

Det har vist sig at være en meget indbringende forretning. Faktisk er det estimeret at Sea the Stars tjener lige så høj ugeløn på at producere nye potentielle væddeløbsheste, som Neymar tjener på at spille fodbold i Barcelona.

Aber-da-bei

Det vurderes, at Sea the Stars tjener omkring 700.000 dollars (ca. 3,5 mio. kr.) om ugen i avlsæsonen, der løber fra 15. februar til 15. juli. I løbet af de fem måneder kan hingsten altså tjene i omegnen af 70 mio. kr.

Til sammenligning tjener en af verdens dyreste fodboldspiller, Neymar, i Barcelona en ugeløn på små 1,5 mio. kr. Den tjener han selvfølgelig i alle årets 52 uger, og det giver en årsløn på 78 mio. kr.

Trods den pebrede pris for at få del i Sea the Stars gener, er det ikke blive noget problem, at få kunder i butikken. For udover at Sea The Star var fænomenal på banen, har hingsten nemlig den helt rigtige fysiske bygning og attitude, og har allerede bevist, at han kan avle vindere.

Sea The Stars har selvfølgelig sin egen facebook side og på hingstens website kan du læse hele historien om hans kinesiske ejere, hans afkom og deres resultater….eller bestille en bedækning!

Foto: SJ Parrott

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce