Glødende kinder og røde æbler på Ny Kirstineberg Gods

Da vi drejer bilen med vores to heste i traileren bag os op på alleén, der fører op til Ny Kirstineberg Gods, er det første, der fanger vores blik kilometer lange lige rækker med studsede æbletræer, der bærer den smukkeste røde frugt. Så langt øjer rækker, kan vi se æbleplantager omkranse godset, som vi i det næste døgn skal kalde hjem.

Godsernes højborg på Lolland Falster
Lolland Falster er kendt for deres Guldborgsund Æblemost – som vi senere erfarer – smager nøjagtig lige så godt, som rygter siger, men foruden æblemost kan Lolland også byde rideturister velkommen i et terræn, hvor man får lov til at ride tæt på de store godser Pandebjerg, Klodsskovgaard og Ny Kirstineberg Gods. Sidstnævnte hvor Maria byder os indenfor i deres familiedrevne Bed & Breakfast med et varmt smil. Desirée og jeg får tildelt et dobbeltværelse, hvor der er god plads til vores ting, en komfortabel seng samt pænt og rent. Arrangørerne bag vores rideophold, FerieRytter.dk, byder os velkommen med en velkomstkasse, hvor der ligger adgangsbånd, man skal bære på ridehjelmen for at vise, at man har adgang til rideruterne omkring godserne, ridekort og en fin staldplakette til boksen samt æblegodbider til hestene. Man kan ikke andet end føle sig velkommen på Ny Kirstineberg Gods, hvor nye rideeventyr venter os og hestene.

Hestene indkvarteres
Vores heste repræsenterer to forskellige segmenter – Desirée medbringer sin springhest Legend, som er holstener. Jeg har taget min islandske hest med, Stormur, som jeg rider dressur for islandske heste på. Vore to vallakker har heldigvis stået og hygget sig over det fælles hønet i traileren, mens vi har krydset Sjælland. Derfor er det to gode venner, vi kan læsse ud af traileren og sætte ind i Ny Kirstinebergs stalde, så de kan få en tår vand, lidt frokost og hvile benene, før vi skal på ridetur. Boksene er fine og rummelige, og der er strøet med ny og ren savsmuld til begge heste. Vi har selv medbragt foder og hø, men der er også mulighed for, at man kan købe hø på stedet, hvis man hellere vil det. Da hestene senere er faldet helt til ro, får de lov at komme på hver sin fold lige ved siden af stalden. Jeg oplever, at det er nemt og gennemtænkt fra FerieRytter samt Ny Kirstineberg Gods side, hvad der skal til for at give vores heste et komfortabelt ophold.

Læs hele reportagen her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce