Gør en ting af gangen og nå dit mål

Af Pia Bjerre, NLP coach, Rytterfokus.dk

Hvis der er noget du frygter, er frustreret over eller ser som en nærmest uoverkommelig opgave, er ”spis en elefant” strategien en rigtig god måde til at, overvinde udfordringerne og nå dit mål med succes. Det betyder at, du skal dele problemet ned i små mundrette bidder og fokusere på en lille bid ad gangen. Det vil give dig det allerbedste udgangspunkt og gøre det, som i første omgang føles umuligt, muligt.

Alt for mange sportsfolk fokuserer på den frygt eller udfordring, de står overfor som én kæmpe stor og uoverkommelig opgave. Som for eksempel løberen, der skal løbe marathon for første gang, og kun tænker på den nærmest uoverkommelige lange distance, og hvor hårdt det bliver at løbe mange timer i streg. Eller det kunne være rytteren, der drømmer om at ride en jagt, men ryster i knæskallerne bare ved tanken om at ride i fuld galop gennem ukendt terræn, de faste forhindringer, det store felt man rider sammen med eller hvad der nu er aktuelt for dig.

Hvis du tænker på udfordringer, frygt eller store opgaver på den måde, kan det nemt ende med, at du allerede fra starten mister modet, og giver op på forhånd. Du vil begynde at tvivle på dig selv, dine muligheder for at opnå succes med dine mål og drømme og give dig en følelse af usikkerhed og manglende selvtillid. Når du tænker på udfordringer på den måde, svarer det til at prøve at sluge hele elefanten i én bid, det vil være en umulig opgave og uden tvivl give dig en del fordøjelsesproblemer.

Hvis det for eksempel er frygt/angst, du har udfordringer med, og fokuserer du på hele frygten på en gang og hvor skræmmende det er, vil du instinktivt prøve at undgå de situationer, som udløser den. Når du prøver at undgå de situationer, der giver dig anledning til angst og nervøsitet er der én ting, som er helt sikkert – det vil kun gøre det værre, er der noget, som kan få ens frygt og usikkerhed til at vokse er det at prøve at ignorere og fornægte den. Du skal i stedet hjælpe dig selv med at løse opgaven sikkert og trygt, ved at dele den udfordring du står overfor op i små bidder og koncentrere dig om én bid af gangen.

Når du har klaret én bid, og har det godt med det, kan du tage en til og en til og så videre. Når du står overfor nye udfordringer, angst eller en stor opgave og griber det an på denne måde, vil du føle dig mere og mere motiveret, selvsikker og succesfuld for hver lille skridt du tager fremad mod målet. Du vil opbygge en positiv indstilling til nye udfordringer, som fremover vil kunne hjælpe dig med at løse selv de største opgaver du måtte blive stillet over for med succes, uanset om det er i forbindelse med dit job, privatliv, hobby eller andet.

Du kan meget mere end du tror. Hvad er den mindste ting, du kan gøre allerede i dag for at komme nærmere dine drømme?

Om Rytterfokus.dk
Rytterfokus.dk tilbyder rådgivning, coaching, kurser, workshops og foredrag. Altsammen med henblik på at få dig fremad og opnå lige præcis dét du ønsker og brænder for inden for hestesporten. Besøg Rytterfokus.dk hjemmeside eller Facebookside.

Rytterfokus

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce