Gør udmugningen til en leg

Annoncørbetalt artikel

Så er det ved at være tid til, at de kære heste skal ind på boks, og dermed er det også tid til den daglige udmugning. Dette er noget vi alle, som hestemennesker, kender til, og noget der bare skal gøres – uanset hvilken dag det er, og uanset hvor travlt du har. Derfor er det måske rart, at få så mange gode tricks til at gøre det effektivt og hurtigt.

Er du i tvivl om hvornår hestene skal ind på boks? Læs, hvad lovgivningen siger om hvornår din hest skal ind fra døgnfold.

Det bliver tidligere mørkt

Nu går vi vintermånederne i møde, og dermed også de mørkere måneder, hvor der er en tidsbegrænsning på hvornår man kan nå det hele. Dette er især et problem, hvis man ikke har en oplyst ridebane eller hal. Man vil gerne nå at være sammen med sin hest, og ride, men man skal samtidig også nå, at ordne sin boks og alt hvad det medfører.

Mangler du tips til, at være effektiv, og nå rideturen inden det bliver mørkt? Så læs, vores bud på nogle tips til at nå rideturen i vinterhalvåret.

Samtidig med at man (måske) gerne vil have lidt fart på, når man ordner sin boks, vil man selvfølgelig også gerne have, at den bliver ordnet ordentligt. Man vil gerne have en pæn bund, så ens kære hest har det godt i løbet af natten, men man har måske også nogle standarder, fra det sted man står opstaldet, som man skal opretholde. Derved kan man hurtigt komme til at smide for meget af sin bund ud, selvom det måske godt kan bruges. Når vi smider for meget af vores bund ud, hver eneste dag, er vi nødsaget til at købe mere materiale ind, hvilket kan ses på pengepungen. Ud over at det kan ses på pengepungen, kan man måske også, i denne miljøbevidste verden, have det lidt dårligt med, at smide så meget materiale ud, da det ikke gavner noget.

Der er selvfølgelig meget forskelligt materiale man kan vælge at have i bunden af sin boks, men hvis du er en af de mange danskere, som bruger træpiller eller små træspåner i din boks, så skal du se med her!

Danshaker

Rasmus Gangsted-Rasmussen er manden bag Danshaker, som er et redskab, der kan hjælpe dig med din udmugning. Det er en maskine, som selv sorterer i det du muger ud. Det fungerer sådan, at du selv ‘skovler’ møg og bund op i maskinen, også vibrerer maskinen, således at den får sorteret al det rene væk, og der kun er hestepærer tilbage.
Bag denne smarte maskine, er Rasmus Gangsted-Rasmussen som selv har været i hesteverdenen i mange år. Han har selv været i store stalde, for eksempel i Stald Fredenshøj, og det er sådan at denne ide er opstået.

Danshaker-maskinen. Foto: Privat

Da maskinen blev udviklet, havde holdet bag, fokus på nogle helt bestemte ting:

  • At maskinen skulle være nem at håndtere, for alle. Derfor er der kun 1 tænd/sluk knap, og batteriet kan holde til mindst 15 bokse, og man skal derfor ikke have en irriterende ledning efter sig, når man muger ud.
  • At maskinen skulle være robust, og kunne holde til et staldmiljø. Den kan derfor godt klare, hvis man lige kommer til, at ramme væggen i boksen.
  • At maskinen skulle laves af kvalitetsmaterialer, som er produceret i Danmark.
  • At maskinen ikke skulle have et højt støjniveau, og derfor larmer den ikke særlig meget, sådan at man stadig kan føre en normal samtale med andre i stalden.
  • At maskinen skulle være innovativ.

Derudover går de meget op i, at lave et godt produkt, som deres kunder er glade for, da de selvfølgelig ønsker tilfredse kunder. Derfor tager de også gerne ud, og demonstrerer maskinen, så man kan få et bedre indblik i hvordan den virker.

I forlængelse af dette, kommer Danhaker også med til Hillerød Horse Show, og demonstrerer maskinen. Her har du dermed mulighed for, at se den med dine egne øjne, og høre endnu mere om, hvordan den kan hjælpe dig med din daglige udmugning.

Fordele

Besparelser

En af fordelene ved denne maskine, er at du kan spare en del. Du kan spare på dit underlag – altså ved at maskinen sorterer alt det rene fra, kan du genbruge det, og beholde det i boksen, frem for, at man ‘kommer til’, at smide fint bundmateriale ud, fordi det kommer med op på greben. Dermed er det altså kun det som skal ud, der kommer ud.
På denne måde, kan du også spare penge, da du for eksempel ikke behøver, at bruge så mange nye træpiller hver dag, og dermed ikke skal købe lige så mange.
Ud over penge, er der også tid at spare, da maskinen gør en del af arbejdet for dig – hvilket er essentielt i de mørke måneder, så du i stedet kan bruge mere tid med din hest.

Det materiale, der stadig kan bruges, lægger sig i en bunke, klar til at blive spredt ud i boksen igen. Foto: Privat.

Kroppen

Rasmus udtaler sig også om, at Danshaker maskinen tager noget af det hårde arbejde, og at du derfor måske kan undgå skavanker som tennisalbue. Rasmus fortæller om sin tid i store stalde, hvor der var mange bokse der skulle ordnes dagligt, og her kan maskinen være en stor hjælp! Hvis man for eksempel skal orde 10 bokse hver dag, kan maskinen hjælpe dig, så det forhåbentlig ikke tager lige så hårdt på kroppen. Rasmus fortæller om personer der har opdaget lige netop dette, hvor de ikke har haft smerter efter udmugning, som de ellers ville have haft. Rasmus fortæller i forlængelse af dette også, at han har oplevet, at folk ikke kan undvære den, når de først har prøvet den.

Tips til træpiller

Rasmus kommer også med et godt tip til alle der gør brug af træpiller i boksen:

Hvis man blødgør sine træpiller inden de bliver lagt på, så suger de faktisk bedre. Man kan for eksempel lægge dem i en trillebør, med lidt vand, inden man lægger dem ud i boksen.

– Rasmus Gangsted-Rasmussen

Husk, at du kan gå ind og læse mere om maskinen samt kontakte Rasmus, gennem deres Facebook side.


Hvis du (også) nogle gange prøver at skynde dig i stalden, kender du måske disse 6 mislykkede forsøg på at skynde sig som hesteejer.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce