Græsningsstrategi

Produktnyt fra Brogaarden

Kalenderen siger snart maj måned, og man kan rigtig mærke at foråret er på vej nu. Dette betyder også at græsset for alvor begynder at gro, og mange hesteejere står overfor en snarlig indgræsning af deres heste. Dette har ført til mange spørgsmål i vores butikker og her hos os i rådgivningen, om hvordan hesteejeren bedst muligt kan indgræsse deres heste, for at mindske evt. komplikationer.

Der har været mange gode råd gennem tiden, med hvordan man kan lette indgræsningen af vores heste, for at minimere risikoen for problemer. Et af rådene har været at man kan starte op med at give hesten græs/grøntpiller, samt andre græsalternativer, mens at hesten står på stald. Men disse tiltag vil ikke kunne forhindre evt. fordøjelsesmæssige problemer som kolik, diarré og evt. forfangenhed, hvis man ikke samtidig sørger for at vænne hesten langsom til græs. Du kan altså ikke undgå at skulle tilvænne din hest langsomt til det grønne saftige forårsgræs. Grunden til at man ikke kan bruge græs supplementer som ”erstatning” for indgræsning er, at sukkerindholdet, samt væskeindholdet i disse produkter er stabilt, og generelt lavere end hvad der findes i det friske produkt på marken.

Forårsgræs har et meget højt vandindhold (81-83 %) (kilde 1), højt proteinindhold (op til 25 %) (kilde 1) og sukkerindholdet varierer meget afhængig af sol, regn, jordbundsforhold, græssorter, osv. Vandindholdet i tørrede græsprodukter ligger typisk på 8-10 % (kilde1), proteinindholdet mellem 10-18 % (kilde 1&2), og sukkerindholdet ligger stabilt. Så det er altså to vidt forskellige produkter der er tale om her, og en hest har altså brug for langsom tilvænning til nyt foder, hvis vi skal minimere risikoen for fordøjelsesproblemer.

Via dette link kan du finde Brogaardens indgræsningsvejledning, som du kan bruge som rettesnor når du skal græsse din hest ind >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce