Guld til flyvende franskmænd

Frankrig, guld, hold, springFoto: De var stolte og meget, meget glade da de kunne tage den anden guldmedalje i historien med hjem til Frankrig. 

For anden gang i historien har Frankrig vundet guld i holdspringning til OL. Sølvmedaljen gik til holdet fra USA, som fik fire fejl, mens bronzen gik til det tyske hold, som indtil det sidste lå i tæt omspringning mod Canada.

Den anden guldmedalje i historien
Med guldmedaljen, som det franske hold red hjem i Rio, er det blot den anden guldmedalje, som er gået til Frankrig i hele historien. Den anden guldmedalje vandt det franske team i Montreal i 1976. Derfor var det nogle meget glade og stolte franskmænd, som kunne stille sig på toppen af vinderskamlen.

Der har været modstand for det franske hold
Der har været modstand for det franske hold i Rio. Blandt andet var Penelope Leprevosts hest Flora de Mariposa forbi dyrlægeklinikken og en af teamets andre heste blev trukket efter en skade. Derfor krævede det lidt ekstra held og teknik at ride sejren hjem i går.

Fire hold med nul fejl
Efter første kvalifikationsrunde, var der fire hold, som havde havde nul fejl. En række af uheld og diskvalifikationer betød imidlertid, at både det Brasilianske, Amerikanske og Hollandske hold måtte vinke farvel til et holdmedlem. Alligevel blev der vist fokuseret og præcis springsport i Deodoro. Glæden var da heller ikke til at skjule for Kent Farrington, som red til første OL for holdet fra USA:

I’m thrilled to be here on the team at my first Olympic Games and to win a medal. There is no prouder feeling than representing your country and the silver medal is a great achievement,” sagde Kent Farrington.

Du kan se mere springsport den 19. august på TV2 Sport fra kl. 15.

Kilde: FEI

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce