Hånden på hjertet: Er du (også) curlingejer?

Måske kender du begrebet curlingforældre? I sporten curling fejer man intensivt med en kost foran en stor sten, så den glider lettere hen over isen. Sporten har givet navn til begrebet “curlingforældre”, og med kosten og stenen in mente fornemmer man hurtigt, at begrebet dækker over forældre, der gør alt for at lette livet for deres børn. I denne artikel vil vi se nærmere på tegnene på, om man som hesteejere mon også er curlingejer.

Kære hestefolk: Der er rigtig mange ligheder mellem curlingforældre og hesteejere. Mange af os har tendens til at pakke vores heste ind i vat og bomuld, børste deres tænder og håndsortere deres hestepærer. Vi er nogle, der for længst har udnævnt os selv til curlingejer. Er du (også) en af dem? Læs med her, og find ud af, om du kan genkende dig selv i nogle af disse pointer. Vi håber, at de vil give dig et smil på læben – og husk; det er sjovt og kærligt ment.

Annonce

Læs også: Hesteejerens 10 uundværlige life hacks

Tegn på at du (måske) er curlingejer

Er du typen, der giver din hest klokker og bandager på, når den skal på fold? Og her taler vi gerne to par klokker på hver hov. Hvis du kunne slippe afsted med det, ville du sikkert også vælge at pakke din hest ind i bobleplast, for din største frygt er at den kommer til skade på folden.

Kan din hests boksstrøelse ikke blive rent nok? Og bruger du mere end 30 minutter på at muge boksen, og er den pænere end et femstjernet hotel i Herning? For en curlingejer kan boksen slet ikke blive ren nok, og her taler vi håndsorteret boksstrøelse – du ville jo heller ikke selv ligge i hestepærer og sove, vel?

Pakker du hesten ind i det første vinterdækken allerede i begyndelsen af august? For Guds skyld – den lille hyp må jo ikke fryse! Du tjekker dagligt vejrudsigten og udregner selv chillfactoren med dine komplicerede beregninger af frygt for at hesten fryser. Og regn er totalt no-go, for så ryger hesten inden døre med varmelamper og uldtæpper.

Er du opdateret med de nyeste Hi tech-udstyr og heste-wellness? Og kommer din hest i spa og vandbånd minimum én gang om måneden? Intet er godt nok til hesten, og så er det lige meget, om du er nødt til at tage et ekstra lån i banken eller droppe sommerferien for et varmeterapidækken med LED-lys og magnetteknologi. Intet mindre kan gøre det!

Får din hest mere end fire forskellige slags tilskudsfoder? Og måler du foderet af med vægt? Hesten kan jo ikke leve uden Biotin, elektrolytter, magnesium, B-vitamin og imunbooster. Hertil kommer stivelses- og sukkerfrit foder og mash, som gerne skal blødes op i små bøtter dagen i forvejen. Gulerødderne skæres i skiver og æblerne halveres – naturligvis!

Du har dyrlægen på speed dial. Og du undrer dig over, at Facebook bliver ved med at foreslå at I skal være venner. Men det er i virkeligheden lige meget, for du er jo alligevel altid klogere end dyrlægen, og vedkommende skal jo bare give dig ret – for du har jo allerede stillet diagnosen.

Du er grunden til at din smed har lavet retningslinjer for telefontider. Hvis det stod til dig, kunne han/hun køre ud i døgndrift og sko din hest. Og selvfølgelig er du til stede ved hver eneste skoning for at holde din hest i hoven og ae den på kinden.

Dit udstyr og dit tøj er altid skinnende rent. Generelt er der bare en duft af Ariel omkring dig – og din hest. Den får flere gange om ugen en tur med show shine og detangler-sprayen, så der ikke er et eneste hår, der sidder forkert. Og du har selvfølgelig allerede klippet den op til flere gange i løbet af oktober.

Kæreste? Hvem er det? Nåå ja, ham/hende du ser en gang imellem. Det er selvfølgelig klart, at hesten altid kommer i første række og er der antræk til den mindste halthed eller hoste, aflyser du gerne en tur i biografen for at køre direkte i stalden.

Så kære hesteejer… Hånden på hjertet: Hvis du kan svare ja til tre eller flere punkter, så velkommen i klubben af curlingejere! Vi er efterhånden nogle stykker.

Artiklen er oprindeligt bragt oktober 2019.

Annonce

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce