Har din hest smerter? Måske er bindevævet synderen

Det kan være en næsten umulig opgave at finde frem til hestens smerter. Nyere forskning tyder dog på, at bindevævet kan være en årsag til at en hest har ondt. Det betyder, at inflammation i hestens bindevæv kan være skyld i langt mere ubehag hos heste, end vi hidtil har troet, og meget af det, som man før har behandlet som muskelsmerter, kan med stor sandsynlighed i virkeligheden være forankret som en betændelsestilstand i vævet.

Ny viden og ny forståelse for hesten

Med den nye viden bliver det også langt nemmere for både rytter og dyrlæger fremover at behandle hestene for smerter. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at fordi din hest har ondt, så har det med bindevævet at gøre. Dog fortæller Dyrlægerne Vibeke S. Elbrønd og Rikke Mark Schultz at:
“Denne nye viden om vigtigheden af hestens bindevæv, bringer forståelsen af hestens anatomi op på et helt nyt niveau” (Oversat fra engelsk.).

Med en grundigere indsigt i, hvordan hesten er sat sammen, bliver det naturligvis også på sigt lettere at hjælpe dem.

Vil du gerne vide endnu mere om bindevævet, og hvilken betydning det har for heste, så læs den uddybende artikel: Når bindevævet er årsagen til hestens smerter i magasin #38.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce