Har du en foderaftale? – Spar penge i hestebudgettet

Annoncørbetalt artikel der handler om foderaftaler
Land & Fritid har en foderaftale til dig

Hvad en foderaftale er, det skal vi nok forklare dig. Men lad os først begynde et helt andet sted: Alle hesteejere ved, at vores firbenede venner er et dyrt bekendtskab. Men vi er også enige om, at de er hver en krone værd. Er vi ikke enige om, at det er fedest at bruge penge på andre ting end foder, opstaldning, strøelse og så videre? Tja, måske kunne det faktisk give mening at se på, hvordan man kan spare penge på de faste udgifter, så der er mere i overskud i økonomien til de sjove ting som for eksempel udstyr, stævner og undervisning. Pengene til det kan du blandt andet spare med en foderaftale.

Kun det bedste er godt nok

Vores heste fortjener det bedste. Selvom vi i hesteverdenen har forskellige holdninger til hvordan man har hest, er det nok noget af det, vi kan blive enige om. Det at holde hest er fyldt med følelser, og vi ønsker alle at give vores heste de bedste forudsætninger for at trives og for at kunne udføre de opgaver, vi giver dem.

Noget af det, vi bruger flest penge på, er det daglige management. Hvis vi skal kunne regne med, at vores heste er fit for fight, er der behov for, at de får det rigtige at spise, at de står på et opstaldningssted, hvor de trives, at de får trimmet hove og måske får sko på, at deres tænder er i orden og at de generelt har det godt. Og det koster penge. Hver måned.

Læs også: Har du heller ikke 100.000 til en ny ridebane?

Råd til de sjove ting

Noget af det, som vi godt kan lide at bruge penge på, er oplevelser med vores heste, og ting, som gør vores liv med heste lidt mere lækkert. Stævnerne, kurset med den dygtige underviser, de lækre underlag, den smukke trense og de farvestrålende bandager. Det er ikke billige ting. Men når alt kommer til alt, er de månedlige, tunge udgifter ikke til at komme udenom.

Vi har set på nogle af de faste poster, og hvor der kan være penge at spare. Nederst kan du læse om Land & Fritids foderaftale, som giver dig en fast lav pris på dit foder hver måned.

Opstaldning

Præferencer for type af opstaldning kan variere, men det kan især være gavnligt at få et overblik over eventuelle skjulte udgifter, når du vælger opstaldningssted. Måske er grundprisen ikke så dyr, men så skal du selv købe bund, foder eller betale for ekstra wrap, hvis der kun er et bestemt antal kilo med i prisen. Nogle gange kan det betale sig at sørge for, at alt er inklusiv, eller at grundprisen er lav, hvis man selv skal tilkøbe de ekstra ting.

Det er uden tvivl en bekostelig og indimellem økonomisk uforudsigelig affære at have hest, uanset om man har én eller flere. Derfor vil Land & Fritid hjælpe dig med at få økonomisk ro, når det kommer til foderet. Foto: Shutterstock.

Smed

Det kan godt betale sig at finde en god smed, som kan rådgive omkring det rigtige beskæringsinterval for din hest. Hovene vokser forskelligt henover året, og perioderne for beskæring skal dermed tilpasses efter det. Hvis hovene passes korrekt, er der i øvrigt mindre risiko for at hesten får problemer i kroppen, som også kan være bekostelige at udbedre.

Bund til boksen

Når det kommer til at sørge for, at din hest altid har en lækker blød og fjedrende bund at sove på, og du samtidig ønsker at gøre det billigst muligt, er kvantitet nøglen. Der er mange penge at spare, hvis du køber en palle træpiller ad gangen i stedet for et par poser, hver gang du mangler.

Læs også | annoncørbetalt
5 beviser på, at hestemennesker er de største dyreelskere

Foder

Hvis du selv skal købe dit foder, er det en god idé at kigge dig omkring efter de gode tilbud, for der kan være mange penge at spare. Nogle foderproducenter tilbyder foderaftaler, som sikrer dig en fast god pris og ofte også en fast leveringsaftale. Med andre ord er du altid sikker på, at du får samme foder, men til en pris, der generelt er lavere end gennemsnittet.

Lucernefoder i spand i stald
Foderet er en stor og nødvendig fast post, når man har hest. I stedet for at gå på tilbudsjagt for at finde dit foder til en god pris, kan du med en fast pris-aftale sikre dig, at du altid får dit foder til en god pris – også selvom prisen måske stiger for andre. Foto: Shutterstock.
Fast pris-aftale - Land & Fritids foderaftale

Hos Land og Fritid kan du for eksempel få en foderaftale. Det hedder en fast pris-aftale, fordi du altid får foderet til den samme, gode pris – billigere end det ellers ville være. På den måde får du altid en god pris på dit foder, også selvom det ikke er på tilbud. Når du laver aftalen, bliver prisen ”låst,” – også selvom prisen ellers måtte stige i den aftalte periode.

Helt konkret er fordelene disse:

  • Du får fast lav pris på dit foder over en længere periode, typisk mellem 6 og 8 måneder ad gangen.
  • Din pris er uafhængig af, om priserne på foderet ellers stiger.
  • Du slipper for at skulle være på konstant tilbudsjagt for at finde dit foder til en god pris.
  • Du kan hente foderet i alle Land & Fritids butikker eller få det leveret.
  • Du kan selv vælge om du vil hente flere eller kun én sæk ad gangen – prisen er den samme.
  • Du kan få aftalen, uanset hvor mange heste, du har.

Har du mindre end 9 heste, skal du kontakte din lokale Land & Fritid-butik. Har du mere end 9 heste, skal du kontakte én af Equsanas konsulenter, som arbejder sammen med Land & Fritid.

.

Læs også: Æbler: Hvor mange må du give, hvor må du plukke dem og hører de til på folden?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce