Annonce

Helgstrand Dressage fordobler stort overskud

Helgstrand Dressage, der sælger dressurheste i verdensklasse, har næsten fordoblet deres overskud på et enkelt år, og lander det bedste resultat i virksomhedens 9-årige historie, skriver Landbrugsavisen.dk. 40-årige tidligere OL-medaljevinder og berider, Andreas Helgstrand er i spidsen for virksomheden, der blandt andet sælger dressurheste med et årsresultat på 68,5 millioner kroner, hvilket er tæt på en fordobling sammenlignet med sidste år. Sidste år lød overskuddet på 36,4 millioner kroner.

Vi har bare fået endnu mere gang i forretningen“, lyder svaret fra Andreas Helgstrand, da Landbrugsavisen ringer til ham og spørger ind til det flotte resultat.

Ifølge avisen er afkastningsgraden steget fra 19,9 procent sidste år til 26,6 procent i det seneste regnskab.

Helgstrand Dressage udvider

Hos virksomheden i Vodskov har man ikke ligget på den lade side i år, hvor der er åbnet en base i Tyskland og i oktober offentliggjorde Andreas Helgstrand købet af en farm i Wellington i Florida med alle træningsfaciliteter og plads til 40 heste. Andreas Helgstrand udtaler til Landbrugsavisen;

Alt i alt har vi 250 heste i træning nu, hvor tallet var 150 sidste år. Vi er oppe på 60 ansatte nu. Jeg har nogle fantastiske medarbejdere.”

Avisen skriver, at virksomhedens koncept lige fra begyndelsen har været at sælge dressurheste i absolut topklasse til kunder i hele verden. Og på ganske få år er det lykkedes, i en svær branche, at opnå et renommé, som en af de absolut bedste når det gælder indkøb af fremtidens dressurstjerner.

Andreas Helgstrand køber føl eller ungheste på auktioner eller direkte fra avlere, primært i Europa, og videreuddanner dem, hvorefter de sælges – ofte til to-cifrerede millionbeløb. Han peger netop på, at hans gode varelager af kommende stjerner er det, der gør overskuddet muligt. Ud over køb, salg og undervisning, har Helgstrand Dressage en hingstestation, hvor der er indtægter fra salg af sæd fra avlshingste, som samtidig er topsportsheste.

Vi har været modige og har turde købe de allerbedste heste. Hingstene er et godt markedsføringsvindue, men indtægterne udgør under fem procent af vores indtjening,” siger Andreas Helgstrand til Landbrugsavisen.

Når man handler med levende dyr

Ur- milliardæren, Charlotte Jorst, fortalte i Børsen 24. oktober om sit nylige køb af hesten Lorenzo fra Andreas Helgstrand. Udbudsprisen på vallakken var 22 mio. kr., som hun dog, ifølge interviewet forhandlede ned.

Den 29. oktober fortalte Charlotte Jorst på sin Facebook side, at Lorenzo er skadet, og er ude af sporten i mindst seks måneder.

Netop på grund af risikoen for skader er det modigt at lægge betydelige summer for føl og ungheste, der i alle årene, inden de for alvor får vist deres værd på dressurbanerne, er i risiko for at få trænings -eller boksskader.

Fordi uddannede dressurheste er i så høj kurs har Andreas Helgstrand dog mulighed for at beholde hestene i flere år indtil hesten har det rette uddannelsesniveau og en køber melder sig, fortæller han til Landbrugsavisen.

Kilde: Landbrugsavisen.dk

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram