Annonce

Helgstrands stald i brand – gnister i løs halm var årsagen

Den danske dressurrytter, forretningsmand og ejer af blandt andet Helgstrand Dressage måtte torsdag den 26. august se en del af sit stutteri i brand. Det skete i en stald til ungheste i Hjallerup. Heldigvis kom ingen mennesker eller dyr til skade. Det fortæller Andreas Helgstrand til Nordjyske.

Var ikke selv til stede

Andreas Helgstrand var ikke selv til stede, da branden opstod, men glæder sig over, at personalet i stalden handlede hurtigt og fik ringet 112, så det ikke gik værre. Det var eftersigende et overvågningskamera, som gjorde det muligt at handle så hurtigt.

Jeg har det okay. Det havde været forfærdeligt, hvis der var mennesker eller heste, som kom til skade. Vi slap heldigvis med skrækken.

Andreas Helgstrand til Nordjyske.

Sådan fortæller Andreas Helstrand dagen efter branden.

Årsagen var gnister i løs halm

Som i så mange andre stalde lå der strå i stalden og det var dét, der gik ild i. Formentlig var det en gnist fra en af maskine, der fik fat i det tørre strå.

Vi var i gang med at lave nogle reparationer i den bygning, hvor vi har vores ungheste. Der lå noget løst halm, som blev antændt under arbejdet, og derfra gik det hurtigt.

Andreas Helgstrand til Nordjyske.

Det skete, imens stalden var under ombygning. Af den årsag var der ingen heste i stalden, da det skete. Brandsskaderne er hovedsageligt gået ud over bygningens tag.

Andreas Helgstrand giver udtryk for, at der er fuld fokus på at få stalden repareret lynhurtigt, så den er klar til, at unghestene, der normalt står i stalden, kan komme ind fra den døgnfold, de har stået på hen over sommeren.

Historien understreger, hvor vigtigt det er at være ekstra påpasselige i stalden, når det kommer til brugen af maskiner, varmekilder og lignende. Det vil være en evig kendgerning, at der i en stald altid er øget chance for at selv den mindste varmepåvirkning kan få fat, og at store – men i dette tilfælde heldigvis ikke fatale – konsekvenser kan følge.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce