Hestefolk klar til at trække mere hesteturisme til Danmark

Der er 11 millioner hesteinteresserede i Tyskland, som søger nye oplevelser med heste. Hvis blot en brøkdel af dem tog til Danmark, ville det give hestesektoren og hesteturismen et vældigt boost.

Godt hundrede hestefolk, kommunale – politikere og embedsmænd og forskere -debatterede emnet hesteturisme i Danmark på en konference i Hillerød fredag, den 22. september. Forsker Rhys Evans fra Norge deltog med oplægget: The New Equine Economy In The 21st Century. Hestefolkene var en blandet skare af heste- og staldejere, ryttere, kuske, undervisere og instruktører m.fl.

Mere fritid og flere ønsker om autentiske oplevelser i naturen har banet vej for fænomener som cykel-, lystfisker- og vandreturisme. Nu melder hestesektoren sig i koret.

“For hver otte til ti heste dannes der en arbejdsplads. Det viser undersøgelser af hestesektorens økonomiske betydning allerede,” siger Liv Malmskær, antropolog med hesteturisme som speciale.

Andre konferencedeltagere kører hjemme med turister, udlejer “hestehoteller”, arrangerer guidede rideture, tager heste i træning mv. Andre er engagerede i at oprette rideruter, så man kan komme rundt i fantastiske landskaber og fra det ene rideområde til det andet. De får blandt andet inspiration fra Frankrig, hvor der netop er indviet ca 4.000 kilometer rideruter under navnet d´Artagnanruten.

“Der er store muligheder i at udvikle hesteturismen i Danmark. Men Danmark har også konkurrenter for i mange lande i Europa – og i Verden –  findes der fremragende rideferier. Danmark er leveringsdygtig i unik kulturarv på hesteområdet, vi har enestående naturområder, og hesteturisme er også meget andet andet end ridning – så det er bare om at komme i gang,” siger Annelise Bach Nielsen fra Foreningen FerieRytter, arrangør af konferencen. FerieRytter har i nogle år solgt feriepakker på Lolland-Falster til hestefolk med eget ridedyr.

Hesteturisme

Blandt opgaverne for det netværk, der skal løfte hesteturismen i Danmark  er rideområder og sammenhængende rideruter med aftaler med lodsejere én, certificering af stalde, feriepakker, hestemateriale mv en anden. Og ikke mindst er sikkerhed og hestevelfærd i hesteturismen en opgave, der skal løftes.

“En rigtig stor og spændende opgave bliver nok at få hestefolk til at se hinanden som samarbejdspartnere og kolleger i samme branche. Vi har en tendens til at være meget glade for vores egne heste og den brug, vi gør af dem, og rynke på næsen af de andres måder at gøre tingene på. Det er der ikke plads til, når opgaven skal løftes i flok,” supplerer Merethe Kepp også fra FerieRytter.

Konferencen var støttet af Hestegruppen Gribskov, Gribskov Kommune, Frederiksborgcentret, Guldborgsund Kommune og Troels Jørgensen ApS. DI Dansk Islandshesteforening og DRF Dansk Ride Forbund har også bakket op om konferencen.

Pressemeddelelse Ferierytter.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce