Hillerød Horse Show: Derfor kan vi holde en sikker og forsvarlig messe

“Jeg vil gerne gøre det klart, at fra regeringens side prioriterer vi at holde virksomheder, arbejdspladser, skoler uddannelser og daginstitutioner i gang. Det samme gælder handelsområdet.”

Statsminister, Mette Frederiksen.

Det var ordene fra statsminister Mette Frederiksen på regeringens seneste pressemøde. Hun uddybede, at “det handler om at holde så meget af samfundet åbent som muligt” og tilføjede desuden: “Sundhed og økonomi er ikke hinandens modsætninger”. Det er en af de helt store årsager til, at Hillerød Horse Show afholdes – ikke på trods af men med corona-pandemien og i særdeleshed med samfundets økonomiske situation i tankerne.

Malgré Tout, der er officiel mediepartner for Hillerød Horse Show, har taget et kig på eventets fokus på sikkerhed og på myndighedernes retningslinjer for afholdelse af messer i denne corona-tid. Konklusionen er, at messen til fulde følger reglerne; man må gerne afholde messer under sikre, professionelle rammer – og samfundet har måske i virkeligheden brug for det.

Læs også: Køb biletter: Dufour og Bachmann afholder clinics under Hillerød Horse Show

Sikkerheden er det allerstørste fokuspunkt

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at sikkerheden kommer til at være det allerstørste fokuspunkt under messen – og den kommer til at være helt i top. Alle gældende regler og retningslinjer vil blive overholdt – og mere til. Der vil være opsat standere med håndsprit overalt, der uddeles gratis mundbind til alle gæster, som skal bæres rundt på messen, og så vil hele messearealet være inddelt i zoner som sikrer, at der ikke vil være mere end det tilladte antal mennesker samlet på én gang.

I modsætning til nogle af de messer, der skulle have været afholdt i foråret, har arrangøren af Hillerød Horse Show, som afholdes d. 13.-15. september, haft lang tid til at forberede sig på alle tænkelige scenarier. Hele planlægningen igennem har arrangøren løbende haft dialog med myndighederne og overholder således alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Selv skriver arrangøren, at der under Hillerød Horse Show vil være:

  • Registrering af alle gæster ved ankomst.
  • Gratis mundbind til alle. De skal bæres, når man bevæger sig rundt på messen, men ikke når man sidder ned til f.eks. foredrag og clinics, eller når man spiser i én af caféerne.
  • Ekstra meget plads. Messens areal er udvidet betydeligt og der er lavet ekstra brede gange. Ligeledes er der et ekstra stort café-område, hvor der er mange siddepladser med god afstand.
  • Inddeling af messen i zoner, for at sikre, at der ikke bliver samlet for mange mennesker på samme tid. 
  • Nye store konferencefaciliteter til de forskellige foredrag. Her vil der være sat stole op med god afstand.
  • God afstand på tribunen i ridebanehallen, hvor hver andet sæde er spærret.
  • Ekstra fokus på løbende rengøring og afspritning.
  • Øvrige tiltag, som øger sikkerheden yderlige.

Vi er ikke det samme sted som i marts

Arrangøren forstår godt, at nogle udtrykker skepsis over for afholdelsen af messen. Ja, faktisk er det helt forventeligt, når vi er i en tid som nu, hvor intet er, som det plejer, og vi skal forsøge at få landets økonomi til at gå hånd i hånd med håndteringen af corona-pandemien.

Men som Mette Frederiksen netop udtrykker det, så ligger regeringens fokus lige nu på at holde hjulene i gang i samfundet. “Vi er ikke det samme sted, som vi var 11. marts. Vi har brugt nedlukningen i forrået til at opbygge en hel anden kapacitet”, fortæller hun blandt andet med reference til de mange værnemidler, man nu har formået at inkorporere i samfundslivet. Med dem kan man holde landet i gang sideløbende med bekæmpelsen af pandemien. “Det handler om at holde så meget af samfundet åbent som muligt”, tilføjer statsministeren.

Regeringen har netop i dag fremlagt evidens på, at mundbind – i modsætning til, hvad man troede i foråret – betydeligt nedsætter risikoen for at blive smittet med corona-virus.

Regler for afholdelse af messer

Reglerne for at afholde messer er heldigvis tydelige, og de er kun blevet endnu tydeligere efter de restriktioner, der er trådt i kraft d. 26. og i dag d. 29. oktober 2020. Om reglerne for afholdelse af messer skriver myndighederne:

“Messer afholdes som hovedregel i et messecenter eller tilsvarende professionelt venue, hvor der er flere adskilte udstillingsstande, og hvor der er professionelt personale tilknyttet. (…) I de tilfælde, hvor en messe afholdes under ovenstående forhold, gælder forsamlingsforbuddet således ikke.”

Myndighederne, Coronasmitte.dk

Fordi Hillerød Horse Show afholdes i professionelle omgivelser omkring Royal Stage, er messen ikke kun lovlig men også helt sikker at afholde. Med andre ord er budskabet fra Hillerød Horse Show helt klart: Jo, man kan holde en sikker og forsvarlig messe, også i en corona-tid, præcis som regeringen anbefaler det.

Bemærk: Artiklens billede er taget under Hillerød Horse Show i 2017, hvor reglerne for forsamlinger og afstandkravene var nogle helt andre, end de er nu. Der vil være langt større krav til afstand og brug af mundbind under Hillerød Horse Show 2020.

Læs også: Motiver din hest: Clinic med Mette Mannseth og Nils Christian Larsen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce