Hop Top Show: Et kig bag kulisserne

Hop Top Show er aftenens højdepunkt under hver Equitana, der tilbyder besøgende en uforglemmelig oplevelse. Mange af de internationalt anerkendte kunstnere knytter også meget personlige minder til deres præstationer i den store arena. For mange var det starten på en imponerende karriere.

Køb billet nu: Equitana 2023

Fra Essen til OL

Spanieren Santi Serra Camps optrådte for dronningen ved OL i London og har bedt sine friesere og arabere om at danse i Los Angeles, Hong Kong og Qatar. Før han erobrede verdens prestigefyldte arenaer, imponerede han publikum med sin legesyge og humoristiske komposition af hunde og heste ved Hop Top Show i 2015. To år tidligere havde han vundet Show Cup på Equitana og anbefalede sig dermed til den store scene. “Hop Top Show er den største spektakulære forestilling for mig. At være der med mine heste er bare fantastisk. Det er en oplevelse hver gang,” siger den 34-årige. Han har været fast gæst siden hans første præstationer og var sidste del af jubilæumsshowet “Rhapsody” i 2022.

Eventyr med tilladelse til at forlade

Publikumsfavoritten Lorenzo havde stadig brug for et udrejsetilladelse fra sin mor til sin første præstation i 1995. “På det tidspunkt var jeg kun 17 år gammel og der var stadig en grænse mellem Frankrig og Tyskland,” husker han. Eventyret var et vendepunkt for den unge mand og hans fire Camargue-heste. “Det var begyndelsen på min internationale karriere som kunstner.” Det tog ham til Las Vegas, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan, Malaysia, Sankt Petersborg og igen og igen til Essen. Han beskriver Hop Top Show som en særlig udfordring: “For mig er det også altid søgen efter den næste spektakulære skabelse.” I minutterne før han går ind, fokuserer han helt. “I disse øjeblikke er spændingen meget høj. Så taler jeg ikke med nogen. I stedet sørger jeg for, at mine heste er placeret korrekt og at alt i min team kører som vi havde drøftet på forhånd.”

Køb billet nu: Equitana 2023

Backstage Pizza til Carla

Harmoni og den unikke forbindelse til hendes dyr – Anne Krüger-Degener har altid fascineret publikum med dette. Men hun selv føler også te, at tilliden, hundene, gederne og især hestene viser hende, er en gave. “Et af de smukkeste øjeblikke for mig er, når vi lægger vores heste ned i Hop Top Show og, trods travlheden og musikken, de virkelig slapper af og endda lukker øjnene. Det kan ikke tvinges.” Men dyretræneren blev rørt af en anden oplevelse: “På det tidspunkt var Carla stadig meget lille. Vi kom ud af showet og backstage bragte nogen os en pizza, fordi barnet sikkert var sultent.”

Akrobatik med lyseffekter

en god efter-show fest er også vigtig for ham, indrømmer Viktor Brüsewitz med et bredt grin. Den internationalt succesrige vaulter har allerede galoperet gennem den store ring flere gange med sin team, akrobatik og spektakulære lys effekter inkluderet. Jannik Heiland er ansvarlig for det. “Det er bare hans ting – især når det lyser op i sidste ende.” Drengene gør alt selv, fra kostumerne til koreografien, og er derfor nervøse for, om alt vil fungere. “Før det er der gåsehud overalt. Vi er helt psyked og vil have det til at starte på alle måder,” siger Viktor Brüsewitz.

En barndomsdrøm

Laury Tisseur var også nervøs før sin første præstation. Showet “Rhapsody” (2022) var hans premiere. “Som barn så jeg selv kunstnerne og tænkte aldrig, at jeg ville stå på en scene som denne selv. At være en del af Hop Top Show er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig.”

Hop Top Show har i årtier skabt magiske øjeblikke i det specielle forhold mellem mand og hest med poesi og lethed. Det er ikke kun en oplevelse for publikum, men også for kunstnerne, der har mulighed for at vise deres talenter og skabe minder, der vil vare en livstid.

Showet i 2023 lover at være lige så spektakulært som de tidligere år, og billetter vil snart være tilgængelige. Hvilke kunstnere vil forhekse 2023 publikum?

Køb billet nu: Equitana 2023

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce