Hoppekåring – er du klar?

Pressemeddelse fra Dansk Varmblod

Sommerens hoppekåringer starter i juni. Hen over sommeren kommer kåringsturen rundt i hele landet, så det er nemt at finde en dato, der passer dig og din hoppe. Sidste tilmelding til hoppekåringerne i juni nærmer sig.
Hoppekåring er for manges vedkommende den nye avlers første møde med avlsforbundet og de mange regler. Dansk Varmblod har lavet en lille brochure, så du kan blive godt klædt på, inden kåringsdagen. Klik her og læs mere om hoppekåringer.

Sidste tilmelding nærmer sig til hoppekåringerne i juni
16. juni: Region 2 – Ringsted – Team CapeEksteriørkåring m. løsspr.
Sidste tilmelding: 6. maj

22. juni: Region 4 – Esbjerg og Omegns RideklubEksteriørkåring m. løsspr.
Sidste tilmelding: 13. maj

23. juni: Region 6 – Ikast
Sadelkåring – Dressur.
Sidste tilmelding: 13. maj

Passer disse datoer eller region ikke lige dig? Så kan du finde vores arrangementskalender på hjemmesiden.

KRAFFT Eliteskuet

 

Ved alle sadelkåringer, 1-dagsafprøvninger, stationsafprøvninger og egnethedstester er der mulighed for udtagelse til Eliteskuet, der foregår på Vilhelmsborg hvert år enten i slutningen af august Her tildeles opdrættermedaljer i guld, sølv og bronze til årets bedste rideafprøvede hopper.

KRAFFT Eliteskue er d. 24.-25. august 2019.

Lidt om kåringerne
Dansk Varmblod er et krydsningsforbund, som blander nogle af Europas bedste blodlinier. For at sikre at avlen bevæger sig i den ønskede retning i henhold til avlsmålet, skal både hopper og hingste være kåret i Dansk Varmblod, før afkommet kan registreres.
Som ny udstiller kan det være svært at vide hvilken kåringsform, der skal vælges. Vi håber derfor, at dette kan give dig et overblik over de forskellige muligheder og kan forhåbentligt være medvirkende til at klargøre hvilken kåringsmulighed, der passer til netop dig og din hoppe.

Eksteriørkåring
Eksteriørkåringen er den ”simpleste” form for kåring og her skal hoppen ikke rides. For eksteriørkårede hopper er der dog mulighed for at få et R via tidligere bedrifter på konkurrencepladserne mv eller ved at bestå en rideprøve senere, for eksempel via 1-dagsafprøvning. 1-dagsafprøvning er det samme som en sadelkåring, men uden eksteriørkåringsdelen. Til eksteriørkåringen vises hoppen løs i ridehallen. Er hoppen ud af springafstamning, kan man med fordel tilmelde den til eksteriørkåring med løsspringning. Her får dommerne mulighed for at se hoppen i dens rette element, hvilket giver en mere præcis bedømmelse.

Sadelkåring
Sadelkåringen er en samlet pakke, hvor hopper i alle aldre bliver eksteriørmæssigt vurderet samt bedømt under rytter samme dag. Hopperne tilmeldes i den disciplin, som de er avlet til. Dressurhopper skal rides af egen rytter samt en testrytter i alle tre gangarter. Springhopper skal løsspringe samt rides af egen rytter og testrytter i galop. Hopper kan ikke afprøves i både springning og dressur på samme kåringsdag.
Der er flere kåringsmuligheder her.

Kåringsgrader
Hopper kan kåres i DH, DS, DR afhængig af kvalitet og højde.
Hopper med afstamningsmæssige problemer vil blive kåret i forregisteret.

 
Kåringsgrader for hopper: Forklaring:
E+ Udnævnt til Elitehoppe
R+ Bestået rideprøve
G+, S+, B+ Tildelt guld-, sølv-, eller bronzemedalje ved Eliteskuet (kun RDH-hopper)
DH Dansk Hovedstambog(helhedskarakter på 8-10)
DS Dansk Stambog (helhedskarakter på 6-7)
DR Dansk Register stambog (helhedskarakter på 5)
FOR (F1, F2, F3) Bilag til hovedafsnittet. For hopper, hvor afstamningen ikke kan anerkendes fuldt ud.

Læs også: 7 ting enhver hoppeejer kender!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce