Barfodstrimmer om 2021: “Det at have hestene hjemme har været en drøm”

Det er januar, det er mørkt, og det er koldt, og for mange hesteejere kan det måske knibe lidt med motivationen. Sådan behøves det heldigvis ikke være – og slet ikke i 2022! Et nyt år er nemlig gået i gang, og det er en oplagt mulighed for både at kigge lidt tilbage og lidt frem. Derfor har vi hos Malgré Tout spurgt en række forskellige ryttere og trænere om, hvad de drømmer om i 2022, og hvad 2021 bød på af gode såvel som mindre gode oplevelser med deres heste. Måske du kan blive inspireret til din egen træning?

Hestene i baghaven og ny hest til flokken

I den sidste januarkalender kan du møde barfodstrimmer Mette Skovmand, som har Nature’s Trim og Nature’s Hoof Help. 2021 blev året, hvor hun købte sin egen ejendom, hvor drømmen om at have hestene hjemme gik i opfyldelse.

Læs også: Hovtrimning – et alternativ til beslagsmeden?

Annonce

Hvad er din bedste oplevelse med dine heste i 2021?

“I 2021 købte jeg en ejendom, hvor der er plads til både mine heste og mine firmaer. Specielt firmaet Nature’s Hoof Help, hvor jeg udvikler og producerer produkter til behandling af sur stråle, havde tiden forinden vokset sig større end, hvad min lejlighed kunne rumme. Det at have hestene hjemme har været en drøm, der længe har ventet på at gå i opfyldelse. Det er fantastisk at kunne følge hestene og deres gøren og laden igennem døgnet, og hvordan de interagerer med hinanden.”

Mette Skovmand trimmer og behandler sur stråle med produkter fra hendes eget firma Nature’s Hoof Help. Foto: Privat.

“Der er også kommet en ny hest til flokken. En fantastisk stoisk islandsk vallak, der passer som fod i hose ind sammen med mine andre vallakker. Han er seneskadet, og da han kom hertil, havde han symptomer på EMS. Efter nogle måneder i vandrefoldssystemet her, ser jeg en hest, der er symptomfri på EMS og samtidig er velgående og bruger sin krop langt mere hensigtmæssigt, end han gjorde tidligere. Hans hove har også gennemgået en utrolig positiv udvikling. Det er fantastisk for mig at følge denne udvikling på så tæt hold.”

Læs også: Dressurrytter om 2021: “Den stressede Louise må 2021 gerne beholde”

Hvad er din værste oplevelse med dine heste i 2021?

“Selvom flytningen til egen farm har været fantastisk, er det også noget af det, der har givet knuder i maven. At flytte mine heste bringer altid uro. Specielt min store IC vallak bryder sig ikke om forandringer, og det tager lang tid for ham at finde ro et nyt sted. Det er blot vores lod som hesteejere; bekymring.”

Hvad er dine mål for 2022?

“Jeg skal videre med tilridningen af den yngste vallak. Han fylder 5 år i år, og han er et herligt væsen med ja-hatten på og vild med eventyr. Og så håber jeg, der ved et trylleslag viser sig at være flere timer i døgnet, end der har været i 2021. Jeg har meget at se til, og ind imellem glemmer jeg at tage tiden ud til de sjove ting med hestene.”

Læs også: Hestetræner om 2022: “Vær åben for, hvad hesten faktisk prøver at kommunikere”

Hvad ser du frem til ved 2022 i forhold til dine heste?

“Vandrefolden skal udvides, og der skal laves mange sjove, spændende og udfordrende løsninger heri til hestene.”

Er der noget du lader ligge i 2021?

“Helt bestemt uro. Det lyder simpelt. Men mit liv før jeg købte farmen bød på konstant bevægelse; kørsel til og fra faste fikspunkter uden megen tid hjemme. Det lader jeg ligge i 2021!”

Hvad er det bedste ved at have hest i januar?

“Det bedste er de frostklare og vindstille dage som januar kan byde på, men dem er der alt for få af, efter min mening.”

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce